Prosize kapsule

Pijan upao u zoološki vrt i pretukao majmuna na smrt

majmunMajkl Votkins (22) iz Ajdaha (SAD) osuđen je na godinu dana prevaspitavanja u državnom zatvoru, jer je u pijanom stanju upao u zoološki vrt Boa i na smrt prebio jednog od dva majmuna vrste patas.

Prema navodima optužnice, Votkins je nakon neumerenog pijančenja sa jednim prijateljem u gradskim barovima, došao na originalnu ideju provali u zoološki vrt i da ukrade majmuna.

Pošto se uspešno izborio sa bravom i ušao u kavez za primate, uspeo je da jednog od patas majmuna smota u svoju jaknu, i pokušao je da ga tako zamotanog prebaci preko ograde. Životinja je, međutim, pružala otpor, oslobodila se jakne i počela da beži, a Votkins je u jurnjavi za njom izgubio kontrolu, pa je majmuna, kad ga je konačno stigao, motkom i nogama izudarao po glavi i gornjem delu tela, da bi zatim otišao i ostavio ga da od zadobijenih povreda ugine.

Sudija je bio odlučan u nameri da Votkinsa osudi na meru prevaspitavanja u zatvorskoj ustanovi, mada je branilac insistirao da kazna bude uslovna, uz tvrdnju da će Votkins biti dovoljno kažnjen već i time što će među sugrađanima ostati upamćen kao “čovek koji je ubio majmuna”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar