Prosize kapsule

Teretana traži od mušterija da imaju bar 20 kilograma viška

downsize“Downsize Fitness” centar iz SAD od svojih mušterija zahteva da oslabe bar dvadeset kilograma kako bi mogli da koriste njihove usluge.

“Downsize Fitness” teretane, koje svoje ogranke imaju u Dalasu i Čikagu, ne primaju sve zainteresovane koji su došli u njihove prostorije. Ukoliko nemate bar dvadesetak kilograma viška, ne vrede vam lepe reči ni entuzijazam. Osoblje će vam se ljubazno zahvaliti na interesovanju i uputiti vas u neku od drugi teretana u blizini.

Osnivač teretana Frensis Visnievski (39), svojevremeno je imao oko sto šezdeset kilograma, kada je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i znatno oslabi. Međutim, nije se osećao prijatno okružen zategnutim, izvajanim telima, koja sa lakoćom postižu ono što njemu ne polazi za rukom.

“Osim toga, sramio sam se i svog izgleda i toga koliko sam se znojio”, priznaje Visnievski u razgovoru za američki magazin Tajm.

Stoga je pre dve godine ptvorio svoju prvu teretanu u Čikagu, a godinu dana kasnije još jednu u Dalasu. Program koji se primenjuje u teretani nazvan je simbolično “Najveći gubitnik”, a za 250 dolara mesečno pretplatnici dobijaju ličnog trenera i savete u vezi sa ishranom.

Svakako je zanimljivo da Visnievski kao trenere zapošljava samo one koje su i sami imali problema sa viškom kilograma, tvrdeći da će oni najbolje razumeti, ali i motivisati, njegove korisnike.

Da bi dodatno podstakao svoje klijente, Visnievski sve vreme organizuje i takmičenje u broju izgubljenih kilograma tokom celokupnog treninga. Osobu koja izgubi najviše kilograma na kraju ciklusa očekuje nagrada od dvadeset pet hiljada dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar