Prosize kapsule

Windows Phone prestigao BlackBerry

Windows PhonePrema rezultatima istraživanja tržišta kompanije IDC, tokom prva tri meseca ove godine na globalnom nivou je isporučeno 216,2 miliona “pametnih” mobilnih telefona, što je 41,6% više nego u istom razdoblju godinu ranije.

Među operativnim sistemima ubedljivo je i dalje vodeći Android, čija prodaja je porasla 79,5% u odnosu na godinu ranije i sada drži 75% celokupnog svetskog tržišta, dok je u isto vreme prošle godine imao udeo od 59,1%. Na drugom mestu je Appleov iOS, odnosno iPhone, čija prodaja je u odnosu na godinu ranije porasla relativno skromnih 6,6%, odnosno znatno manje od celokupnog tržišta, tako da je i udeo na tržištu pao sa 23 na 17,3%.

Iako je još uvek daleko iza vodećeg trojca, najveći rast u prvom kvartalu je zabeležio Windows Phone, čija prodaja je u odnosu na godinu ranije porasla 133,3%, na 7 miliona komada, a udeo na tržištu mu se povećao sa 2 na 3,2%. Četvrti je BlackBerry koji je zabeležio pad prodaje za 35,1%, na 6,3 miliona komada, odnosno 2,9% udela na tržištu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Windows Phone prestigao BlackBerry

  1. Pingback: Windows Phone prestigao BlackBerry - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar