Prosize kapsule

Profesorka otpuštena jer je učeniku nudila “romantičnu vezu”

profesorkaProfesorka geografije Katerin Rejn (35) dve godine je pokušavala da zavede učenika skoro upola mlađeg od sebe šaljući mu poruke i pisma sa pozivom na “romantičnu vezu”. Vlasti u engleskoj su profesorki, koja je dala otkaz, zvanično zabranili zapošljavanje u svakoj školi u zemlji.

Katerin je poznavala dečakove roditelje, ali je jednom prilikom otišla u njihovu porodičnu kuću dok je u njoj bio samo dečak.

Profesorka je priznala da se “neprimerno ponašala” još od 2009. godine, kada je učenik imao 15 godina. Ona mu je držala privatne časove u svojoj kući, a na leto 2010. godine mu je poslala pismo i poklon.

Tada je dečakov otac uputio žalbu školi, a gospođica Rejn je dobila zvanično upozorenje, međutim već za par meseci je dečak primio novo pismo sa pozivom na “romantičnu vezu”.

Nakon što je dečakov otac pismo poslao u školu, profesorka je dala otkaz, ali još jedan poklon dečaku je usledio nakon nekog vremena.

Katerin Rejn je dobila zabranu predavanja u svim školama u Engleskoj, a izveštaj je naveo: “To je opšteprihvaćen i razumljiv princip, profesori ne smeju da uspostavljaju ili traže da formiraju socijalni kontakt sa učenicima, decom ili mladim ljudima u cilju ostvarenja prijateljstva ili ikakve vrste veze.”

Rejnova će moći da traži ukidanje kazne, ali tek od maja 2018. godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Profesorka otpuštena jer je učeniku nudila “romantičnu vezu”

Ostavite komentar