Prosize kapsule

Izraelska vojska kaznila devojke na odsluženju vojnog roka zbog golišavih fotki

izraelke vojskaIzraelska vojska saopštila je da je kaznila grupu devojaka na odsluženju vojnog roka koje su pozirale u donjem vešu i borbenoj odeći i postavile fotografije na Fejsbuk.

Ovaj incident je najnovija epizoda u nizu onih u koje su umešani izraelski vojnici na društvenim mrežama i zbog kojih su kažnjeni. Izraelski novinski vebsajt Walla objavio je da su kažnjene devojke novi regruti u bazi na jugu Izraela.

Na jednoj slici se vidi kako skidaju uniforme da pokažu donji veš. Na drugoj pet devojaka pozira u sobama u barakama samo sa šlemovima na glavi i malo borbene opreme, a lica su im zamagljena.izraelke 02

Izraelska vojska je saopštila da to ponašanje nije primereno za izraelske vojnike i da su komandni oficiri kaznili vojnike onako kako su smatrali da je odgovarajuće, dodaje se u saopštenju.

Nisu, međutim, obelodanjena imena vojnika, ni kako su kažnjeni. Vojni zvaničnici su rekli da su održane lekcije u bazi kako se to ne bi ponovilo.

Nekoliko puta u poslednjih nekoliko godina izraelska vojska je kažnjavala vojnike zbog nepristojnih objava na društvenim mrežama, podseća Asošejted pres.

Na video snimku postavljenom na Jutjubu 2010. godine videlo se kako jedan izraelski vojnik igra pred Palestinskom s povezom na očima. To je otvorilo put otkrivanju fotografija postavljenih još ranije na kojima devojka vojnik pozira ispred palestinskih zatvorenika.

Izraelke

Ubrzo potom izraelska armija je zabranila vojnicima da koriste društvene mreže dok su u bazi. Bio je to pokušaj da se spreče slični incidenti. Nejasnso je da li je zabrana stupila na snagu.

Početkom ove godine jedan vojnik je kažnjen što je pisao antipalestinske poruke i postavljao fotografije na razne društvene mreže na kojima je on nag sa puškom.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Izraelska vojska kaznila devojke na odsluženju vojnog roka zbog golišavih fotki

  1. Pingback: Izraelska vojska kaznila devojke na odsluženju vojnog roka zbog golišavih fotki - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar