Prosize kapsule

BBC saopštio da ne može da obezbedi tačno vreme na svom sajtu

bbcKompanija BBC saopštila je da sat koji se nalazi na njihovom veb sajtu namenjenom posetiocima iz Velike Britanije nije u skladu sa standardima koji podrazumevaju tačnost i da će biti uklonjen.

Sat na naslovnoj stranici BBC-ja predstavljen 2007. godine dizajniran je na osnovu sata koji se pojavljivao na televiziji između programa kasnih 80-ih godina prošlog veka.

Uprkos brojnim načinima na koje možemo da saznamo tačno vreme, čitaoci sajta žalili su se na njegovo uklanjanje sa sajta 2010. godine tako da je on ubrzo potom vraćen.

Međutim, poput brojnih satova na internetu, sat na sajtu BBC-ja podešava vreme na osnovu sata na kompjuteru svakog posetioca. Ovo ima smisla pošto se sat lako podešava na različite vremenske zone, ail to nije bilo dovoljno telu koje upravlja BBC-jem koje je rešilo da ispita ovu kontroverzu u vezi sa njegovom tačnošću nakon što se jedan posetilac sajta žalio.

Ovo telo je zaključilo da samo BBC može da utvrdi koje je tačno vreme.

„BBC gleda na preciznost jako ozbiljno. S obzirom na sve tehničke poteškoće postavljanja alternativnog centračnog sata, i činjenice da većina naših posetilaca poseduje sat na svom kompjuteru, BBC je rešio da ukloni sat sa naslovne stranice sajta“, stoji u saopštenju ovog tela.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar