Prosize kapsule

Američki teškaši Slayer u Beogradu sviraju u izmenjenoj postavi

slayerTeži, brži i mračniji od ostalih, Slayer je postavio nove standarde koji su ostali počeli da prate i utemeljili thrash/speed metal. Na beogradskom koncertu nastupiće u postavi: Tom Araya (bas i vokal), Kerry King (gitara), Paul Bostaph (bubnjevi) i Gary Holt (gitara).

Originalni gitarista Jeff Hanneman preminuo je 2. maja usled komplikacija sa terapijom koju je dobijao zbog ujeda otrovnog pauka. 

Kao predgrupa Slayeru nastupiće bend Newsted, pod vođstvom bivšeg basiste Metallice Jasona Newsteda.

Jason se pridružio Metalici posle smrti Cliffa Burtona, 1986. godine gde je bio do 2001. godine čime je i dalje basista sa najdužim stažom kod njih. Po odlasku iz Metallice, nastavio je sa svojim bendom Echobrain, zatim svirao sa Ozzy Osbourneom i u heavy metal bendu Voivod.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika Slayera odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio” i „ublažio” svoj muzički izraz poput pojedinih „praoca metala” ili ga komercijalizovao, zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada” od medijskih kompanija širom sveta među kojima su Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.

Da su i danas fokusirani na istinu, svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood”.

„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom”, rekao je Araya.

„U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljem”, dodao je Araya i završio sa: „Ovo je Slayer album”.

Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina Revolver, SPIN i Metal Hammer, proglasila je Slejer za „Best Live Band” na svetu.

Nastupali su na brojnim festivalima, a ušli su i u istoriju čineći „The Big Four” sa Metallicom, Megadethom i Antraxom na Sonysphere festivalu.

Ono sto je Slayer razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. S toga nije ni čudo sto su opstali na muzičkoj sceni više od tri decenije i što većina novijih heavy, thrash i punk bendova tvrdi da su im upravo Slayer bili uzor a među njima su bendovi kao što su Ministrzy, Deftones, Slipknot, Sepultura i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i http://www.eventim.rs.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Američki teškaši Slayer u Beogradu sviraju u izmenjenoj postavi

  1. Pingback: Američki teškaši Slayer u Beogradu sviraju u izmenjenoj postavi - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar