Prosize kapsule

Najskuplji klub sendvič košta 45 evra

club-sandwichPosetioci hotela Hullett House, koji se nalazi u Hongkongu i ima pet zvezdica, mogu da pojedu “najbolji” klub sendvič po ceni od 45 evra.

Klub sendviči deo su standardne hotelske ponude, i uglavnom se u hotelima širom sveta pod istim nazivom mogu poručiti sendviči sa komadom mesa, najčešće pilećim, i salatom.

Sendvič sadrži čuveni beluga kavijar, “A5 Wagyu” goveđe meso i komade sušenog ruskog lososa, čija je cena više od 125 evra po kilogramu, kazao je Piter Li, šef kuhinje u pomenutom hotelu.

“Sadržaj” sendviča smešten je između tri hrskave kriške hleba, a služi se sa crnom slaninom, iberijskom pršutom, belgijskim smokvama, paradajzom iz Rima, zelenom salatom iz Rumunije, krastavcima, francuskom pilećom kobasicom, italijanskih jajima organskog porekla, majonezom i šparglom.

“Klub sendviči pojavljuju se na menijima mnogih hotela, ali onaj koji nudi ‘Hullett House Hotel’ dokaz je da jednostavan obrok možete pretvoriti u umetničko delo sa svega nekoliko zanimljivih i egzotičnih sastojaka”, izjavila je Alison Kuper, predstavnica sajta Hotels.com

Taj sajt nedavno je objavio listu gradovima u čijim su hotelima klub sendviči najskuplji. Prvo mesto zauzela je Ženeva, a zanimljivo je da je pomenuti “specijalitet” u Kini čak dvostruko skuplji od prosečnog ženevskog klub sendviča.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar