Prosize kapsule

Sony predstavio Xperiu Z Ultra

Xperia Z Ultra će globalno biti dostupan od trećeg kvartala 2013 (tačno vreme dostupnosti zavisiće od tržišta do tržišta)

Xperia Z Ultra će globalno biti dostupan od trećeg kvartala 2013 (tačno vreme dostupnosti zavisiće od tržišta do tržišta)

Xperia Z Ultra novi je phablet na tržištu. Ovaj Sonyjev div ima 6,4-inčni ekran pune HD rezolucije.

Xperia Z Ultra je prvi Sonyev smartphone koji koristi tehnologiju za ekrane Triluminous, koja se prvo koristila na kompanijinim HDTV-ima više klase, a kasnije i u ultrabookovima. Prema tvrdnjama proizvođača, ekran zahvaljujući ovome nudi veran prikaz boja, a oštrinu prikaza poboljšava tehnologija X-Reality. Ekran je osetljiv na unose bilo kojim stylusom, (možete koristiti i obične olovke), stoji u obaveštenju za medje.

Xperia Z Ultra dolazi sa Qualcommovim procesorom Snapdragon 800 sa četiri jezgra i radnim taktom od 2,2 GHz, i uz grafiku Adreno 330. Sam uređaj teži 212 grama, a debljina mu je svega 6,85 mm. Isporučivaće se sa 16 GB ugrađene flash memorije, a preko ulaza za microSD memorijske kartice kapacitet će biti moguće proširiti za još maksimalno 64 GB. Kamera ima rezoluciju od osam megapiksela, a ugrađena je baterija od 3.000 mAh.

Uređaj je i otporan na vodu, dolaziće se s Androidom 4.2 Jelly Bean, a isporuke kreću tokom trećeg kvartala.

Xperia Z Ultra karakteristike:

  • 6.4-inčni Full HD TRILUMINOS™ Display for mobile kojeg pokreće X-Reality™ for mobile engine za vrhunsko vizuelno iskustvo
  • Ultra tanak, izdržljiv dizajn otporan na vodu** i prašinu (IP55/IP58)
  • Četvorojezgrični procesor Qualcomm® Snapdragon™ 800 brzine 2.2 GHz i 4G LTE tehnologijom za odlične performanse
  • Pisanje i crtanje omogućeno bilo kojom izabranom olovkom ili posebno dizajniranom olovkom za pisanje po ekranima osetljivim na dodir
  • 8 MP kamera sa “ExmorRS for mobile” senzorom i HDR-om za video i fotografije
  • Potpun set dodatne opreme za vrhunsku zabavu i one-touch povezivanje
  • Battery STAMINA režim za izuzetno trajanje baterije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Sony predstavio Xperiu Z Ultra

  1. Pingback: Sony predstavio Xperiu Z Ultra - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar