Prosize kapsule

Doktor čoveku dao dijagnozu “homoseksualno ponašanje”

gej zastavaMetju Muru, 45-godišnjaku iz Los Anđelesa, lekar je, u rubriku “hronična stanja i dijagnoza”, napisao “homoseksualno ponašanje” i dodao brojčanu šifru 302.0. 

“Kada sam istražio tu šifru, pronašao sam da označava seksualnu devijaciju i mentalnu poremećenost, a iz upotrebe je nestala još davne 1973. godine”, objašnjava Mur.

“Prvo sam se nasmejao i pomislio kako je to samo novi način za omalovažavanje homoseksualaca, a zatim sam o tome razmislio i razljutio se”. 

Ime dotičnog lekara nije objavljeno u medijima, ali udruženje lekara “Torrance Memorial” odmah se zvanično izvinilo Muru tvrdeći kako “ne smatraju da je homoseksualnost hronično zdravstveno stanje”.

Muru je takođe vraćen novčani iznos koji je platio za ovaj neprijatan pregled.

Američko društvo psihologa skinulo je homoseksualnost sa liste mentalnih poremećaja još 1973. godine a kao razlog se navodi “istraživanje koje nije pokazalo čvrstu povezanost seksualne orijentacije sa psihopatologijom”.

Ipak, postoje ljudi poput italijanskog naučnika Đan Pola Vanolija koji smatraju kako su “vakcine krive za širenje homoseksualnosti”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Doktor čoveku dao dijagnozu “homoseksualno ponašanje”

  1. Pingback: Doktor čoveku dao dijagnozu “homoseksualno ponašanje” - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar