Prosize kapsule

Pojeli ga krokodili kada je pijan ušao u reku

krokodiliPosetiocu rođendanske proslave u prirodnom rezervatu na severu Australije palo je na pamet da se okupa u reci poznatoj po krokodilima, koji su ga – pojeli.

Reka Meri, u koju je ušao jedan 26-godišnjak, veoma je zloglasno stanište krokodila, poznato po tome širom sveta, a na odluku žrtve da tamo zapliva po svemu sudeći je uticao alkohol, saopštila je danas policija države Severna teritorija.

Žrtva i još jedan čovek, posetioci proslave 30. rodjendana svog prijatelja, otišli su da se okupaju u reci Meri, a kada su pošli nazad na obalu, naišao je krokodil dugačak pet metara, rekao je policijski narednik Džef Banert.

“Nekoliko učesnika rođendanske žurke videlo je kako se oko tog muškarca zatvaraju čeljusti krokodila i drže ga neko vreme. Onda je nestao sa vidika”, izjavio je Banert.

Kako je ukazao, “reka Meri je širom sveta poznata kao najveće stanište slatkovodnih krokodila na planeti”. 

“Dakle, ne plivaš u reci Meri”, rekao je Banert i dodao: “Moj savet turistima koji dolaze ovamo glasi – gledaj, fotografiši i drži se podalje od vode”. 

Kada su policija i specijalna jedinica za krokodile stigli u rezervat, morali su da ubiju jednog najvećih krokodila ikada vidjenih u tom području kako bi zaštitili istražni tim, koji i dalje traga za ostacima nesrećnog kupača.

Još nije poznato da li je odstreljeni krokodil – krokodil ubica.

Broj krokodila na severnom, tropskom području Australije dramatično se uvećao otkako je ta vrsta reptila 1971. godina postala zaštićena vrsta. Najviše krokodila je upravo na području Severne teritorije, i oni se, štaviše, reklamiraju kao turistička atrakcija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar