Prosize kapsule

Konobar dobio napojnicu od 200.000 dolara, banka odbila da isplati

racunNa sajtu Reddit se pre nekoliko dana pojavila fotografija računa sa napojnicom od 200.000 dolara, koja je ubrzo postala glavna tema na ovoj društvenoj mreži.

Kako prenosi portal Index.hr, jedan konobar iz Sent Luisa objavio je fotografiju koja prikazuje kako je dobio 200.000 dolara napojnice (i prilično loše izračunatu konačnu cifru) uz koju je detaljno objasnio zašto novac nikad neće dospeti u njegove ruke.

Naime, neke od kompanija koje se bave poslovanjem sa karticiama, odbijaju da tako velike napojnice sprovedu u naplatu, a ovaj nesrećni konobar je to saznao i putem komentara koji su ostavljeni na njegovu originalnu objavu na Reditu.

Kako je objasnio, u trenucima kad nije bilo puno gostiju, u restoran u kojem radi došle su dve devojke, sestre, u srednjim dvadesetim, koje su prema njemu bile prilično prijateljski nastrojene.

Budući da nije imao puno posla, pridružio bi im se nakratko u razgovoru kad bi mu se obratile, pri čemu mu je jedna od sestara, koja mu je pojasnila da je tamo u “misiji tešenja druge nakon lične traume”, kazala da “ne sme sestri da kaže kakve napojnice ostavlja”.

S obzirom na to da dugo radi kao konobar, tvrdi da je inače pravilo da ako neko na taj način najavljuje da će ostaviti veliku napojnicu, to najčešće nije istina, ali ova “devojka se razbacivala novcem i situacija je bila prilično bizarna”.

Nakon što je potpisala račun (koji je platila debitnom Viza karticom), on ga nije odmah pogledao jer to smatra nepristojnim, već je iznos video tek kad su one otišle.

Kad je shvatio što na njemu piše, odjurio je do šefa i direktora restorana, koji su bili jednako zabezeknuti kao i on, ali i odlučili da pozovu kompaniju koja se bavi obradom kreditnih kartica. I to je bio trenutak u kojem je saznao tužnu istinu – banke ne isplaćuju toliku količinu novca kad su u pitanju napojnice. Štaviše, napominje konobar, “mogu da odbiju da isplate čak i one napojnice koje su veće od 30 odsto iznosa računa”.

Dodao je i da naravno nikako ne može da zna da li je na računu uopštee bilo toliko novca, pa se još uvek pita je li bez novca ostao zato što ga je prevarila mušterija ili samo zato što ga banke ne isplaćuju.

“Voleo bih da stupim u kontakt s devojkom koja je ostavila napojnicu da joj jednostavno zahvalim za zabavno poslepodne”, našalio se na kraju.

Ali, neki od komentatora nisu bili tako “blago” raspoloženi. Naime, pojasnili su mu da se takve prevare događaju češće nego što bi mislio, kad ljudi žele da izbegnu da plate napojnicu, te da je gotovo sigurno nasamaren.

“Meni se to dogodilo dosta puta. Osoba na račun samo treba da napiše nemoguću cifru i Viza će odbiti da to procesuira”, napisao je jedan od korisnika.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar