Prosize kapsule

Deep Purple 18. februara sviraju u Areni

Deep-PurpleLegendarni britanski bend hard rock bend Deep Purple nastupiće 18. februara prvi put u Kombank areni, najavila je produkcija Avalon.

Deep Purple su Beograd prvi put posetili 1975. godine, a posle dva velika koncerta na Beogradskom sajmu 2003. i 2006. godine, u februaru 2014. dolaze ponovo, u okviru velike svetske turneje naslovljenom po najnovijem albumu “Now What?!”, koji fanovi i kritika smatraju jednim od najboljih u karijeri benda.

Kako je saopštila Avalon produkcija, bend predvođen legendarnim pevačem Janom Gilanom u Beogradu će održati jedini koncert na teritoriji bivše Jugoslavije i šire, pa se očekuje poseta iz celog regiona.

Na aktuelnoj turneji Deep Purple održali su više od 50 koncerata, a pored beogradskog, očekuje ih još oko 20 nastupa u najvećim svetskim arenama na kojima će izvesti svoje najveće hitove iz karijere duge skoro pola veka.

Na albumu objavljenom u aprilu, “Now What?!”, po kome je nazvana turneja, nalaze se i dve pesme posvećene Lordu. Kritika i fanovi širom sveta smatraju da se radi o njihovom najboljem albumu u poslednjih 20 godina, sa klasičnim “Deep Purple” zvukom koji se povezuje sa ranim albumima benda sa početka sedamdesetih godina.

Sa 27 turneja u karijeri, Deep Purple se smatraju za jedan od najvećih rock bendova svih vremena.

Deep Purple objavili su 19 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 “best-of” komplilacija, koje čine jedan od najvećih tiraža u istoriji muzike sa više od 100 miliona prodatih izdanja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar