Prosize kapsule

Nadrealna planeta Zemlja (FOTO)

jezeroŽelimo da odemo na Mars i vidimo šta ima tamo, a istina je da nemamo pojma ni šta se sve tačno nalazi na planeti na kojoj živimo. Slike koje slede pokazuju jednu drugačiju, nadrealnu planetu Zemlju.

1. Flaj Gejzir se nalazi u Nevadi, a stvoren je slučajno tokom bušenja tla 1916. godine. Voda izbija pod uticajem geotermalne energije, usput stvarajući stene izuzetnih boja.

01

2. Brajs kanjon u Juti poznat je po neverovatnim prirodnim strukturama nastalim zahvaljujući procesima smrzavanja, plavljenja i erozije.

02

3. Salar de Ujuni su polja soli u Boliviji. Tokom kišne sezone, naslage soli prekrivene su slojem vode i tom prilikom nastaju fascinantni prizori poput ovog sa slike.

03

4. Oaza Huakašina se nalazi u peruanskoj pustinji. Reč je o malenom gradu pored prirodnog jezera u Isa regionu.

04

5. Las Salinas Grandes su velika polja soli u Argentini. Površina od 2.300 kvadratnih milja ispunjena je vodenim bazenima stvorenim od strane kompanija koje eksploatišu so.

05

6. Lokacija Dead Vlei u Namibiji okružena je najvećim peščanim dinama i ovde se mogu naći mrtva stabla stara više od 900 godina.

06

7. Badab-E Surt su prirodno formirane kaskade na severu Irana. “Krivci” za ovaj oblik su dva mineralna izvora koja izviru hiljadama godina na obližnjoj planini.

07

8. Kapadokija je oblast u Turskoj u kojoj se može naći mnogo kuća izgrađenih u pećinama. Mnoge od njih su i dalje nastanjene.

08

9. Petra u Jordanu je bila prestonica paganskih naroda. Ovaj fascinantan grad izgrađen je bukvalno u steni.

09

10. Reklo bi se da je peščana dina Lenkua Maranhenses na severoistoku Brazila ista kao i druge, ali su useci često ispunjeni vodom tokom kišnih perioda. Čak ima i ribe.

10

11. Antelop kanjon u Arizoni je verovatno najfotografisaniji kanjon u toj oblasti. Erozija i voda dali su mu gladak, talasast izgled.

11

12. Prinčane terase u Junanu (Kina) napravljene su na padinama brda i izgledaju sjajno iz svih perspektiva, naročito iz vazdušne.

12

13. Bele peščane dine nalaze se u Vajt sends nacionalnom parku u Novom Meksiku. Izgledaju kao sneg i prostiru se na 275 kvadratnih milja.

13

14. Danakil je depresija u Danakil pustinji u Etiopiji. Ovo je jedno od najtoplijih mesta na planeti, sa temperaturom koja doseže i do 63 stepena celzijusova.

14

15. Tzingi de Barnaraha nacionalni park na Madagaskaru zaštićen je od strane Uneska. Pejsaži isklesani erozijom se u voj formi mogu videti sa na ovom mestu.

15

16. Kristalne pećine se nalaze u Meksiku i otkrivene su 2000. godine. Ogromni kristali rasli su u periodu od 500.000 godina zahvaljujući specifičnim uslovima same pećine.

16

17. Jezero Natron nalazi se u Tanzaniji i poznato je po svojoj crvenoj boji. Ta boja je spoj algi, soli i vulkanskog okruženja.

17

©Muskimagazin.com

1 komentar on “Nadrealna planeta Zemlja (FOTO)

  1. Pingback: Nadrealna planeta Zemlja (FOTO) - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar