Prosize kapsule

Google povlači iMessage Chat aplikaciju

googleNakon što se pojavila iMessage Chat aplikacija koja omogućava Android korisnicima da direktno komuniciraju sa iOS korisnicima pojavila se sumnja u dobru nameru autora aplikacije.

Jay Freeman, najpoznatiji korisnicima kao tvorac alternativnog “Apple Storea” Cydia za jailbreak uređaje, primetio je da aplikacija ne ‘’komunicira’’ direktno s Appleovim serverima, već prvo šalje podatke na server postavljen u Kini koji potom glumi Mac mini računar i potom šalje poruke Apple uređajima.

Kao najveći problem se ipak pokazalo to što morate uneti svoj Apple ID za kojeg su vezani svi vaši podaci poput fotografija, dokumenata, kreditnih kartica da bi mogli koristiti aplikaciju. Iako je dobra zamisao da korisnici Android uređaja mogu razmenjivati poruke sa iOS korisnicima putem iMessage servisa, previše je bilo toga u sivoj zoni da bi Google dopustio lošu reklamu i izlaganje tužbama zbog povrede privatnosti i zloupotrebe ličnih podataka.

Googleu nije preostalo ništa drugo nego da spornu aplikaciju povuče iz Google Play prodavnice. Iako je aplikacija još uvek dostupna na pojedinim internet stranicama ne preporučuje se njeno preuzimanje i instaliranje zbog mogućnosti zloupotrebe vaših podataka.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Google povlači iMessage Chat aplikaciju

  1. Pingback: Google povlači iMessage Chat aplikaciju - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar