Prosize kapsule

Protestovale prostitutke u Londonu (VIDEO)

24508329152565b2fec334026087749_640x355Glumac Rupert Everet pružio je podršku prostitutkama koje su protestovale protiv progona iz Soha, crvene četvrti u samom središtu Londona, koji bi mogao da izgubi svoju “dušu”.

“Mislim da ih ne treba iseliti kako bi ovamo došli bogati stranci koji beže od poreza i pretvaraju Soho u još jedan kvart bez duše”, rekao je Everet.

Glumac, koji trenutno priprema dokumentarni film o prostituciji, došao je da snima i podrži “prijateljice noći” koje su prošetale gradom u protestnoj povorci oskudno odevene, dan nakon zatvaranja nekoliko stanova u kojima su radile.

Premda britanski zakon zabranjuje javne kuće u kojima rade više od dve prostitutke, ne zabranjuje plaćanje seksualnih usluga, podsetila je članica engleskog udruženja prostitutki Niki Adams, u pink mini suknji i sa šalom od perja oko vrata.

Prostitutke iz Soha tvrde da same rade u svom stanu, uz pomoć recepcionera i domaćice koja se brine za finansije i interveniše u slučaju nesporazuma sa klijentom.

Paula, 21-godišnja Rumunka koja radi u Sohu već četiri godine, misli da progon “nije pravedan” i da ih ovako “izbacuje na ulicu”.

Prema rečima Bele Voker, bivše kolegice, Soho je u stvari sigurno mesto za rad.

“Na drugim mestima devojke redovno uznemiravaju, ali u Sohu se prodaja seksa ne krije. Ona donosi novac pa i druge trgovine u četvrti imaju koristi od nje. To devojkama daje sigurnost”, rekla je.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Protestovale prostitutke u Londonu (VIDEO)

  1. Pingback: Protestovale prostitutke u Londonu (VIDEO) - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar