Prosize kapsule

Kineski turisti poneli sa sobom u Pariz 3.700 evra u kovanom novcu

evroFrancuska policija privela je u Parizu dvojicu kineskih turista koji su kod sebe imali 3.700 novčića od jednog evra.

Policija ih je privela jer je sumnjala da je reč o falsifikovanom novcu, ali je nakon provere ustanovljeno da je suma u potpunosti legalna i da su novčići autentični.

“Delovalo je sumnjivo, ali se ispostavilo da je novac legalan, sasvim legalan”, izjavio je za list “Parizijen” neimenovani izvor iz policije.

Kineski turisti privedeni su prošlog ponedeljka na dojavu vlasnika hotela u kome su odseli. On je pozvao policiju nakon što su mu gosti iz Kine platili račun sa 70 kovanica od jednog evra.

Prema pisanju pariskog dnevnika, pripadnici finansijske inspekcije su kod jednog Kineza našli 700 kovanica, a u njihovoj hotelskoj sobi još 3.000.

Usledila je provera, nakon koje je utvrđeno da su “novčići autentični”, te su kineski državljani ubrzo pušteni na slobodu.

Kineski turisti su objasnili da su kovanice dobili u Kini od sakupljača starog gvožđa koji su ih nalazili u starim automobilima čiji su vlasnici bili Evropljani.

“Pre nego što unište vozila, radnici razvrstavaju metal, a dešava im se da pronađu po koji novčić”, objasnio je jedan od turista.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar