Prosize kapsule

Must-See: Slika koja je razbesnela internet

marijaBlogerka i majka troje dece Marija Kejng navukla je bes javnosti na sebe nakon što je okačila sliku sa svojom decom na Fejsbuk, zajedno sa komentarom koji je mnoge pogodio.

Naime, na njenom profilu na Fejsbuku osvanula je fotografija na kojoj Marija, pokazujući svoje telo u savršenoj fomi, pozira sa svoje troje dece. Dakle, slika sama po sebi ne bi bila problem da na njoj nije pisalo – “A koji je vaš izgovor?”

Vrlo brzo, fotka je prikupila više od 175 000 lajkova, 14 000 šerova i gotovo 20 000 komentara. Pozitivne komentare uglavnom su zasenili oni u kojima su je nazivali odvratnom osobom, željnom slave i u više navrata nasilnicom.

“Tvoj komentar je pun predrasuda i osuđujuć, iznesen samo na osnovu tvoje situacije, oblika tela, edukacije, prihoda. Zašto misliš da je on pozitivan ili da motiviše? Možda da si napisala ‘vi to možete’ ili nešto durgo umesto što pretpostavljaš da svi imamo izgovore”, glasio je jedan od komentara ispod silke.

Naravno, Marija nije mogla da ostane imuna na komentare, pa se vrlo brzo obratila saopštenjem.

“Žao mi je što ste ovako negativno reagovali na ovu sliku. Ne želim da ulazim u detalje da sam se borila sa svojom genetikom, patila od poremećaja u ishrani, vodim dva posla, nemam dadilju, nisam prirodno mršava i ne radim kao lični trener. Ipak, reći ću sledeće: ono što vi interpretirate nije moj problem. Vaš je. Prvi korak u smeru vladanja sopstvenim životom, telom i sudbinom jeste da shvatite da su misli koje izlaze iz vaših glava upravo vaše. Ja ih nisam stvorila. Vi ste ih stvorili”, rekla je.

Inače, sada već poznata blogerka je bivša takmičarka na izborima za lepotu, a kao mlada patila je od bulimije. Mnogi od onih koji su joj pružili podršku tvrde da ne treba da se obazire na ružne komentare budući da su to ipak najverovatnije napisali samo “ljubomorni debeli ljudi”.

U međuvremenu, ona je u intervjuu za “Jahu šajn” još jednom pokušala da naglasi svoju poruku:

“Samo se nadam da će oni kojih se tiče fotografija shvatiti da su oni ti koji kontrolišu svoju sudbinu. Morate shvatiti da ne postoji izgovor da ne osigurate vreme za samog sebe.”

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Must-See: Slika koja je razbesnela internet

  1. Ne vidim sta je tu sporno. Na slici vidim majku koja uspeva da odgoji troje dece i da pored toga dobro izgleda. To kompleksasi sto odmah pene to je njihov problem. Samo napred!

Ostavite komentar