Prosize kapsule

Benksijev grafit u Njujorku čuva obezbeđenje

Banksy GraffitiJedan vlasnik zgrade u Bruklinu u Njujorku je angažovao obezbeđenje i instalirao metalne roletne kako bi zaštitio umetničko delo najpoznatijeg grafiti umetnika današnjice Benksija.

Benksijev grafit tako od pre nekoliko dana štiti čuvar koji stoji ispred njega, a kada se on ukloni sa tog mesta ispred grafita se spušta metalna roletna koja onemogućava da se na bilo koji način pristupi ovom oslikanom delu zgrade.

Slika na zgradi predstavlja dve gejše ispred bonsai drveta, a žena čija porodica poseduje zgradu kaže da je cilj ove akcije da se sačuva originalni umetnički rad, kako bi svi u njemu mogli nesmetano i dugo da uživaju.

Benksi je objavio na svom vebsajtu da će u tokom oktobra u na ulicama u Njujorku napraviti nekoliko originalnih umetničkih dela, ali je nekolicina njegovih kreacija koje je napravio prefarbana ili potpuno obrisana, pa je i to možda podstaklo vlasnike zgrade na ovaj neobičan potez.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je prošle sedmice okarakterisao grafite kao štetnu delatnost koja uništava javnu i privatnu imovinu i da je “ona znak propadanja”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar