Prosize kapsule

Bosanac pokušao da iznajmi kola predstavljajući se kao gradonačelnik Njujorka

michael-bloombergEldin Komad došao je na ideju da obmane agenciju za iznajmljivanje vozila koristeći identitet gradonačelnika Majkla Blumberga.

Prevarant iz Bosne i Hercegovine došao je na originalnu ideju kako da obmane lokalnu agenciju za iznajmljivanje vozila koristeći pri tom ni manje ni više nego identitet gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga.

Eldin Komad koji ima podeblji policijski dosje zbog niza prevara počinjenih u prošlosti pronašao je na Internetu kopiju vozačke dozvole koja glasi na ime njujorškog gradonačelnika. Potom ju je skenirao i priložio uz zahtev za najam vozila kod jedne agencije

Predstavljajući se kao Nermin Salihović, službenik Američke agencije za međunarodni razvoj, Komad je automobil ‘Golf VI’ za gradonačelnika Blumberga pokušao da rentira na čak 72 dana.

Vlasnik agencije Sanjin Golub postao je sumnjičav nakon prvog susreta sa Komadom kada se ispostavilo da on traži da ugovor o najmu bude sačinjen na ime Nermina Salihovića a ne Blumberga.

Golub je nakon toga nazvao i sedište USAID u Sarajevu gde su mu reklio da za Salihovića nikada nisu čuli. Pri tom su mu postavili i logično pitanje.

“Zar stvarno mislite da bi gradonačelnik Njujorka mogao da bude odsutan 72 dana”, poručili su Golubu iz USAID.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar