Prosize kapsule

Predsednik Pežoa odbio otpremninu od 21 milion evra

filip varenJedna od vrućih tema u Francuskoj, otpremnina od 21 milion evra predsednika francuske automobilske kompanije PSA Pežo Sitroen Filipa Varena, dobila je epilog.

Na konferenciji za novinare u Parizu Varen je rekao da se odriče otpremnine za prevremeni odlazak u penziju “u ime jedinstva zemlje”.

Kompanija se u junu prošle godine obavezala da će Varenu isplatiti sumu od 21 milion dolara na ime otpremnine za penziono osiguranje a koja bi mu se isplaćivala u mesečnim ratama u narednih 25 godina uz redevnu penziju, što je danas obeladanio AP, nakon čega je visona Varenova otpremnine uzburkala Francusku.

Francuska javnast bila je zaprepašćena ovom vešcu pogotovo što je kompanije u poslednjih pet godina u velikoj finansijsoj krizi.

Varen (61), koji treba da ode u penziju 2014, a na njegovo mesto će doći dosadasnji drugi čovek komapnije Karlos Tavares, je na današnjoj konferenciji za novinare, međutim, izjavio da je odlučio da se odrekne obećanog iznosa za penziono osiguranje.

“S obzirom na polemiku, trenutnu situaciju u našoj zemlji kojoj je potrebno jedinstvo a ne razdor, s obzirom na moje duboko poštovanje prema saradnicima iz kompanije, odlucio sam da ne prihvatim otpremninu koja mi zakonski pripada”, izjavio je Varen, preneo je Mond.

Puni bruto godišnji iznos Varenove penzije, kada bude ispunio sve uslove za odlazak u penziju trebalo bi da bude 310.000 evra. Trenutna godišnja Varenova plata iznosi 1,3 miliona evra.

©Muskimagazin.com

1 komentar on “Predsednik Pežoa odbio otpremninu od 21 milion evra

  1. Pingback: Predsednik Pežoa odbio otpremninu od 21 milion evra | Web-novine.com

Ostavite komentar