Prosize kapsule

Alkoholičarima pivo kao nagrad za društveno koristan rad

pivo nazdravljanjeHolandija sprovodi novi program koji podstiče hronične alkoholičare da se bave društveno korisnim radom, za koji će kao platu dobijati – pivo.

Hronični alkoholičar Fred Šiphorst je godinama bio nezaposlen, međutim, sada svakog jutra izlazi na ulice Amsterdama da skuplja đubre. Prva stavka na dnevnom redu – dve konzerve piva u 9 ujutru.

Nakon toga ide prva tura posla pa pauza za ručak uz koji takođe dobija dve limenke piva, a ako sve dobro protekne do kraja radnog vremena za povratak kući će dobiti još dva piva kao nagradu za produktivan dan na poslu.

“Nisam ponosan što sam alkoholičar, ali sam ponosan što ponovo imam posao”, rekao je Fred, jedan od prvih korisnika neobičnog vladinog projekta koji podstiče alkoholičare da se sklone na ulice davajući im posao koji se plaća u pivu.

Uz pivo koje snabdevaju lokalne pivare, svaki zaposleni dobija i pola paketa duvana za motanje, besplatan ručak i 10 evra dnevno.

Projekat je počeo pre godinu dana i izazvao veliku zainteresovanost kod nezaposlenih ljudi, ali su konzervativni članovi gradskog Veća izrazili nezadovoljstvo tvrdeći da on predstavlja besmisleno trošenje vladinog novca i produženje kulture poroka u glavnom gradu Holandije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar