Prosize kapsule

Katarski tim nateran da glasa za Ronalda?

Cristiano-Ronaldo-001

Ugledni ESPN donosi priču o pozadini glasanja u izboru za Zlatnu loptu. Cristiano Ronaldo osvojio je prestižnu nagradu ispred Lionela Messija i Francka Riberyja. Ronaldo je imao 1365 bodova ispred Messija koji ima 1205 bodova i Francka Riberyja na trećem mestu sa 1127 bodova. 

Otkriveno je i za koga su glasali Ronaldo i Messi. Portugalac je bodove dao Falcauu, Baleu i Özilu, a Messi suigračima Xaviju, Neymaru i Iniesti.

No ono što bi se moglo pretvoriti u skandal je priča koju donosi ESPN. Katarski sudija Al Zarraa Fahad navodno je morao glasati za Cristiana Ronalda.

– Predsednik saveza rekao mi je da glasam za Ronalda kako bih pomogao popraviti ugled Seppu Blatteru i u znak zahvalnosti što je Katar dobio organizaciju SP-a 2022. godine – rekao je Al Zarraa, prenosi ESPN.

Podsećamo, Cristiano Ronaldo je zbog Seppa Blattera umalo propustio dodelu Zlatne lopte. Portugalac je nakon neukusne Blatterove šale na njegov račun rekao kako ne želi ni čuti za Zlatnu loptu.

U to vreme u kladionicama veliki favorit za nagradu bio Franck Ribery.

No u međuvremenu Blatter je sve više hvalio Ronalda, Fifa je čak produžila vreme glasanja za Zlatnu loptu što je najviše išlo na ruku Ronaldu i na kraju je Portugalac dobio nagradu.

– Pa 50 godina uzimali su se u obzir trofeji koje su igrači osvojili. No otkako je Fifa preuzela nagradu to se promenilo. Ako se ovo nastavi, sledeće godine nagradu će opet osvojiti Ronaldo ili Messi, za dev to će biti Messi ili Ronaldo – rekao je Michel Platini, nezaodovljan što je Ribery ostao bez nagrade iako je osvojio pet trofeja s Bayernom prošle godine.

Fifin ‘Ballon d’Or’ dodjeljuje se od 2011. godine kada su se spojile nagrade Fifinog fudbalera godine i France Footballove Zlatne lopte. Glasaju sudije i kapetani reprezentacija te novinari navedenog lista.

Zanimljivo, svi iz Katara dali su bodove Ronaldu, sudija, kapetan reprezentacije i predstavnik medija.

Slični tekstovi

Ostavite komentar