Prosize kapsule

Seks je poželjan od dva do pet puta nedeljno

1122147-26

Ne može se sa preciznošću reći šta je “prava mera” za seks i koliko puta dnevno, nedeljno ili mesečno treba da ga imate, ali seksolozi tvrde da ipak postoje određeni standardi.

APETIT – Sve je individualno i zavisi od vas i vašeg partnera. Najgore je kada se vaši seksualni apetiti ne poklapaju i tu, pre ili kasnije, nastaje problem. Ipak, postoje standardi koji su opšte prihvaćeni, pa čak i preporučeni – kaže seksolog Savo Bojović.

 

Broj zavisi od libida
PROSEK – Normalno je, možda čak i poželjno, da imate seks od dva do pet puta nedeljno. Na početku veze se dešava da partneri imaju seksualne odnose više puta u toku jednog dana, dok ima ljudi koju su indiferentni prema seksu od prvog dana. Ima i onih koji do duboke starosti zadrže jak libido. ”U moju ordinaciju je ušetao gospodin od 91 godinu i na sav glas kukao kako odskoro više ne može da ima seks. Ordinacija je bila puna žena, i više njih mi je posle zatražilo njegov kontakt”, priseća se Savo Bojović anegdota iz ordinacije.

 

Muške lovačke priče
ZABLUDE – Uvreženo je mišljenje da su muškarci ti koji uvek žele i misle na seks. Tradicija i atmosfera u društvu je takva da muškarac treba uvek da bude spreman i da može. Ako zagrebemo ispod lovačkih priča u kojima oni pričaju kako su “celu noć bez prestanka” i “njih tri odjednom”, shvatićemo da realnost nije baš takva. I muškarci mogu biti umorni, imati loš dan ili jednostavno biti neraspoloženi.

 

Šta je previše?
NIMFOMANIJA – Pojačana želja za seksom kod muškaraca je u našem društvu poželjna, ali kada žena ima jak libido najčešće je okarakterisana kao nimfomanka. U psihologiji se taj pojam definiše kao poremećaj koji se manifestuje preaktivnim libidom i opsesivnom željom za seksom. Međutim, šta tačno predstavlja preterana želja za seksom? Kada žena prihvati da joj dani budu ispunjeni samo ukoliko je imala seks, čak i sa potpunim strancem. Kada za ispunjenje svojih nagona ne bira partnera.

 

Slični tekstovi

Ostavite komentar