Prosize kapsule

Zubar o zombijima iz serije “The walking dead”

zombi

Nikolas Toskano, zubar sa Menhetna, dao je za par odgovara o funkcionisanju zagrižaja kod zombija iz TV serije “The Walking Dead”.

Ako se ikada susretnemo sa zombi apokalipsom u kojoj se nalaze junaci popularne serije “The Walking Dead”, zubar Nikolas Toskano nam je svakako pomogao da razjasnimo par stvari o jačini ujeda zombija i kako da eliminišemo pretnje tih čeljusti željnih našeg mesa.

Možda deluje preterano i neverovatno da zombiji u ovoj seriji bukvalno otkidaju meso i kosti prilikom ujedanja ljudi, ali Toskano ističe da to uopšte nije “nerealan” scenario.

Naša vilica poseduje snažne mišiće koji mogu da lome orahe, a zubi su zapravo jači od kostiju, tako da ne bi bilo potrebno mnogo da se odgrize meso sa čoveka, kao što smo videli u primeru Tajsona koji je protivniku jednom prilikom odgrizao uvo.

Ono što razlikuje ljude od potencijalnih zombija je činjenica da ljudi i dalje poseduju nerve koji šalju impulse u mozak ako dođe do jačeg pritiska vilice, odnosno, bola.

“Zombiji nemaju nikakve receptore za bol, pa ga i ne osećaju. Nemaju nerve, pa nemaju nikakve osećaje. Zato su u stanju da sa izrazitom snagom iščupaju meso sa kostiju, bez ikakvog neprijatnog osećaja po njih. Oni zapravo imaju mnogo jači zagrižaj, nego što to imaju živi ljudi”, rekao je Toskano.

Kada se iskopaju skeleti iz starih grobnica, ono što je najčešće sačuvano su upravo zubi i kosti. “Poslednja stvar koja se kod čoveka raspadne su kosti”, istakao je poznati zubar.

Najbolji plan u slučaju zombi apokalipse, po Toskanu, je primer koji imamo kod lika iz serije – Mišon. “Ona im iščupa vilice i učini ih skoro bezopasnim, jer je jedini njihov napad u vidu ujedanja. Otklonite im vilice, jer ako pokušate da ih udarite po zubima, mogu vas zakačiti ako su oštri”, zaključio je Nikolas.

Na pitanje kog lika iz serije bi on voleo da ima za svog pacijenta, Toskano odgovara da je to definitivno Deril Diksom, jer on ima najveće šanse da preživi apokalipsu.

“On zaslužuje zubarsku negu. Neki fanovi kažu da ako Deril umre treba da se pobunimo. Ja kažem da ako Deril umre, ima itekako da grize!”

Slični tekstovi

Ostavite komentar