Prosize kapsule

Gde prestaju štikle, a počinju štule?

Šetam juče Knezom. Sparno predvečerje, sve što je moglo da se razgoliti, razgolitolo se, nešto sa ukusom, a nešto i ukusa bez.

I onda uočiš NJU. Najzdraviji, naočigledniji i najstereotipniji primer kamenjarke, džulovke sa beogradskih splavova. Obučena sva u ljubičasto, od glave do pete. Tačnije samo ljubičasta haljina i ljubičaste cipele. Obdarena i spreda i pozadi. Al’ to nije tema.

Tema je to što ona hoda kao da joj je neko pre pet godina prebio kičmu pa su je nekako sastavili, zakprili i sad je, eto, koliko-toliko funkcionalna. Spreda je opterećuju drsko istaknute iskvarcovane grudi. Otpozadi je podupiru štikletine, brat bratu, minimum 15 centimetara visoke.

Tu smo. Koliko puta ti se desilo da vidiš skockanu curu koja na gigantskim štiklama jedva nabada pokušavajući da se održi na nogama, više fokusirana na problem održanja elementarne ravnoteže, negoli lepog izgleda, u koji je, jadna, toliko položila i uložila?

Koliko puta si video to mučenje dostojno klovnova na petometarskim štulama, mučenje ničim izazvano, zapaženo isključivo kao nepotrebno kinđurenje i čist mazohizam, nikako kao graciznost i lepota, koje su, je l’ te, bila prvobitna namera?

I na kraju, ne možeš a da se ne zapitaš-zašto? Gde je poenta? Cenim da se izgubila negde između želje za elegancijom i nedostatka svesti da elegancija nije nešto što se dobija uz komad kičaste garderobe ili par cipela, već nešto što se nosi u sebi i što osobu čini elegantnom uvek, pa makar ona bila bosa i obnažena do gole kože.

Ne možeš a da se ne zapitaš da li su devojke svesne da će muškarcima biti mnogo gracioznije čak i u patkama i trenerci pre nego na štiklama kojima maltene ugrožavaju bezbednost i sebi i drugim “učesnicima u saobraćaju”?

Ukoliko ne umete da nosite štikle, skinite ih. Hodajte bose, bićete privlačnije. Ne slušajte one koji vam govore da ste divne i prelepe, a napolju vam treba 20 minuta da pređete pet metara razdaljine. U tome nema ničeg seksi. Manite se visinskih vežbi, akrobacija i lupinga, „spustite se na zemlju“ i dopustite vašoj prirodnoj eleganciji i ženstvenosti da vas vodi. Put do seksipila i privlačnosti ne mora biti ugažen tankim otiscima štikli. Dovoljno će biti i ono što je priroda dala.

©MuškiMagazin.com

Ostavite komentar