Prosize kapsule

Izađi na __________

Masovna kultura u proteklih nekoliko godina iznedrila je tuce rijaliti programa i sličnih šou programa za zabavu širokih narodnih masa. Veliki bratovi počeli su da se emituju po radnom vremenu dragstora iz tvog komšiluka – od 00 do 24, bez zabrane kozumacije alkohola i bez pandura koji bi eventualno dregerom uslovljavao tvoje peto pivo.

Dozvoljeno je pljuvanje, psovanje, karanje, deranje, cuganje, krkanje, svađanje i sve vrste neverovatnih prljavština koje u najgorim danima nisi uspeo da smisliš sa najcrnjom cugerskom ekipom iz kvarta. U rijalitiju u Srbiji od poznatih još nisu učestvovali jedino Milka Canić i Kristijan Golubović, sve ostale, poznate i nepoznate, viđali smo po nekoliko puta na različitim TV kanalima.

Ove godine rijaliti nebo osvežio je još jedan šou: Izađi na crtu. Kuražan naslov, da prostite. Houst je proćelavi TV voditelj Milan Kalinić, na pragu svojih četrdesetih. Po trejleru i najavi reklo bi se da će se šibati sa svojim protivnicima u oktagonu Prve televizije. Hiljade i hiljade trbušnjaka, sklekova i zgibova sa najavnog spota sigurno ne asocira na to da će se nadmetati u slaganju domina ili pikadu.

Za to ne trebaju sklekovi ni spot u onom fazonu. Svi smo očekivali najmanje Tang Po – Van Dam polivanje, fazon ‘’kravavi sport’’, Roki vs. Ivan Drago ringovsku borbu, eventualno neku kombinaciju sa vežbama snage, izdržljivsoti, akrobacije, motorike i opšte spretnosti. Ono: čelik, krv, vojska, poligoni, teretana, može-biti-samo-jedan/vatreni ring, survajvor fazon.

Umesto toga dobili smo retardiranog voditelja, iritirajućeg Milana K. i izazivača koji izgleda, ne kao da se nikad nije bavio nekim sportom – nego kao da su ga kidnapovali sa opštinskog takmičenja pasioniranih filatelista. Sve ovo u 15 igara i četiri sata letargičnog lajv feed-a. Za ime Boga! Vratite onog matorog šupka što je u VB vadio kitu na sto! Vratite Varošarije da razvalimo PINK i RTS u gledanosti!

Wannabe šmeker: Srđan Karanović

Voditelj je onaj što ga znaš sa Ludog kamena sa exFOX-a, klasična pičkica, trule fore, Tarik Filipović wanna be styling, dikcija i novinarstvo = nula. Čovek je izustio toliki broj nebuloza da sve ne može stati u dva sata programa. Karting koji su vozili ima 450 konjskih snaga, ‘’a moliš asistenciju, ja ću ti pomoći…’’, ‘’ovo ti je devojka, ovo je brat… da ne bude zabune…’’, sve vreme kada objašnjava pravila obraća se isključivo Kaliniću… Adrijana Čortan je za ovog momka izmislila elokvenciju.

Igre su same po sebi katastrofalno osmišljene. Bolje bi sve osmislile i organizovale babe sa klupe ispred moje zgrade. Pravljenje sendviča? Karte? Duvanje u lopticu? Koji bolesni um je posle onakvog trejlera mogao ovo smisliti? Šta očekivati, a čemu se nadati dalje – sledeće nedelje ide: 1. Orezivanje ruže na vreme 2. Održavanje na površini vode sa mišićima (vreme) 3. Vešanja 4. Podmornice 5. Lastiša (dodati ostale dole u koment po želji i inspiraciji).

Zaista, režija i scenario su, at least, mogli jednom isprobati ove igre pre premijere. Sigurno bi se pri pregledu snimka našao neko da zdravorazumski ukaže da je ovo idiotluk retko viđen na nacionalnoj frekvenciji. ‘’Budi faca pa izađi na crtu frajeru koji pravi najzajebanije sendviče u ulici’’ ili  ‘’Mani se njega, taj lik je zajeban, niko ne sme da mu izađe na crtu – znaš kako pogano puše u ping-pong lopticu!’’ I ti ovo gledaš. Nadrealno.

Eto ti, rođače. Opet su te zajebali, obmanuli, namagarčili i protraćili nekoliko sati tvog cenjenog života. Dok je nježni filatelista iz Vojvodine duvao u lopticu za 25 somića, ti si se naguzio i postao deo statistike media rejtinga u Srbiji. Tako te svake nedelje magarče za LOTO gde se zadnja uplata priznaje najkasnije pola sata pre početka šoua.

Kako ti za vikend svane Žika u opancima, prisedne ti Ovo je Srbija, pa ti smrkne nešto što se zove: Izađi na crtu. Kaliniću za sledeću, jubilarnu 2. emisiju, dovedite Milku Canić da je rasturi u jambu ili brzopoteznom ušivanju goblena, pošto ako ovako nastavi ode Prva u stečaj, a on nazad na Pink da svira. Svira k..cu i onom debelom u klavir.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Izađi na __________

  1. Svaka cast na tekstu, narocito zbog dela o voditelju. Niste mogli bolje da ga opisete, zaista je retardiran. Pogledajte samo kako se ponasa u emisiji 'eksploziv', zaista iritirajuce.

Ostavite komentar