Prosize kapsule

Reketiranje razuma ili zašto volimo Novaka Đokovića

Foto: miskobobic.com

Šta je to što već danima uzrokuje „nolemaniju“, pervertirano i gotovo morbidno eksploatisanje lika, dela, navika, rodbine i intime trenutno najpoznatijeg Srbina?

Teniski kvaliteti? Ne. Medijska atraktivnost? Ne. Srpska megalomanija. Da.

Ona je početak, a biće i kraj „nolemanije“, kao što je bila početak i kraj svih dosadašnjih masovnih obožavanja i građenja kulta ličnosti, političkih, sportskih, muzičkih… dopisati po želji.

Jer, da se ne lažemo, ni Ptolomej ni Kopernik nisu bili u pravu. Nije Zemlja centar galaksije, a to nije ni Sunce. Srbi su centar kosmosa. Oko njih se sve okreće. Tačnije, oko drške Novakovog reketa u ovom trenutku.

Zato nas već danima mediji bombarduju najrazličitijim informacijama o toj osi oko koje se planeta i kosmos okreću. Možda oni to još ne znaju, možda ih i ne zanima, ali mi znamo tu veliku istinu. Stoga je treba što bolje objasniti i upoznati.

Treba znati šta je Nole jutros doručkovao, gde je i kako prvi put javno poljubio svoju dragu, sa kim je hteo da se tuče tata Srđan i zašto se na kraju nije potukao, koju marku reketa Nole koristi, šta o njemu misle drugi teniseri, šta o njihovim mišljenjima misle treći teniseri… i tako u krug.

Očekujem da ovih dana neki ugledan domaći list (ovo je skoro pa oksimoron) preko pouzdanih izvora dođe i do Novakove kake, pa da nas izvesti o njenoj boji, čvrstini, mirisu i ostalim karakteristikama, kao i o tome šta je Novak večerao prethodne noći, a na osnovu detaljnih analiza pomenutog uzorka.

A za Đokovića, ni krivog ni dužnog, ovo je triple win situation. U svetu ga vole, kod kuće se bacaju s mostova kad izgubi i jedan poen, a on ćuti, igra i zarađuje lovu. Verovatno se on pita čemu tolika euforija kad igra za svoj džep, ali svejedno mudro ćuti. Neće puku da kvari veselje. A trebalo bi ga, taj puk, obavestiti da se ne loži previše, jer će Novakovu igru i on platiti kada država opet budzašto Đokovićima bude poklonila neku sočnu parcelu.

Nije da imam nešto protiv, ali mi se nešto čini da je u mnogim drugim slučajevima bila sve samo ne izdašna prema onima koji su to zaista zaslužili. Koristila je dvostruke aršine a to je još jedan naš specijalitet.

Trebalo bi, najzad, taj puk obavestiti i da ne uzleće previše sa euforijom jer će se sutradan teško obuzdati u osudama Noletove loše igre, koja će, pre ili kasnije, po sili verovatnoće uslediti.  Tada se nećemo sećati ni gde je ni kako poljubio svoju dragu, niti kakve mu je boje bila kaka. Znaćemo samo da opasno smrdi.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar