Prosize kapsule

TV program

Sa TV-a te pozdravljaju uglađeni voditelji bucmastih obraza i gosti plastičnih grudi i usana. Bledo slušaš najnovije tračeve: ko se razveo, kako ide turneja, kada će novi CD, omiljeno jelo… Izrazito prost, banalan i loš humor, propraćen nepismenošću i izostankom osnovne kulture voditelja i gostiju. Stalno ista vreća govana praznih sportista, mutavih manekena, žvalavih pevaljki, masnih političara, sirotinje glumaca što idu s kafe na kafu, od televizije do televizije. 

Posle tok-šoua ide turska serija, arapsko-izraelske produkcije, sa sirijsko-iranskim glumačkim parom. Prošle godine smo ih dočekali na aerodromu sa konfetama i kamerama u udarnom terminu. I zaslužili su. Babama probio znak Prve i Pinka gore desno na nekvalitetnim plazma kung-fu LCD televizorima što su poslali rođaci iz Beograda.

Tu negde predveče mozak će ti prodinstati neki od kuvarskih rijalitija u kojima se prijavljuju obični ljudi da kuvaju za kamere, bacaju loše fore, još lošije barataju escajgom. Ili će ti možda uleteti onaj lik što zabada po restoranima i popravlja ljudima fasade, čisti lonce, kritikuje kuvare i pravi bućkuriše od padeža. Bedak. Možda te dočeka i neki film koji je Pink prodao RTS-u, pa onda RTS valjao dalje lokalnim televizijama. Poznaćeš po prevodu – ona žuta ćirilica devedesetih dok su još filmovi i serije na TV-u imali smisla. Sad više nemaju pošto smo zadnju premijeru ispratili negde krajem devedesetih.

Sada smo tu zajedno da po 11. put utvrdimo zašto Keri Bredšo voli felacio sa stolarom i da li Samantina vagina može u jednoj epizodi primiti više komada od ukupnog broja snimljenih epizoda.  Ili ćemo konačno shvatiti zašto je lik Džoija pisan za decu poremećenu u razvoju, i kako to da baš niko od najboljih prijatelja ne shvata da je Fibi zaista potrebna hitna i ozbiljna lekarska pomoć i nega.

U bloku ovog ludila koje te preko plaćene nacionalne frekvencije vraća u mladost nedostaje još Beverli Hils: 90210. Kako bi bilo lepo posle obilatog ručka sesti i gledati Dilana i Brendu kako se motaju po buržujskom kraju sa njihovim tinejdžerskim problemima. Ako Dilan provali da je alkos kad vikendom popije fraklić viskija i par piva pre nego što sedne u kola, šta smo onda bili mi u tim godinama kad smo završavali flaše žesta, zalivali dunavima i podmornicama, povraćali, pa nastavljali s cuganjem. Trebalo bi napraviti srpski serijal a la BH:90210, tipa Lipov Gaj: 21203. Tu bi Dača igrao Dilana, Keli bi bila plavuša Tašana Kvalacbe, a Brenda ona medicinska sestra crnka Milica Dražin. Režiju potpisuje Srđan Dragojević, majstor za replikovanje lošeg materijala i konvertovanje starog datuma u još veći mejnstrim izmet.

Tu su i stari dobri kvizovi. Ne znaš da li je crnje što u kvizu Da li želite da postanete milioner? za devet (9) godina emitovanja NIKO nije osvojio glavnu nagradu ili što je voditelj izuzetno iritirajuća osoba sa veoma niskim nivoom inteligencije i opšte kulture. Ne zaostaju mnogo ni DJ Deki sa Visokim naponom i Supergenije Ilija sa B92. TV Slagalica je tek posebna priča. Gospođa Milka Canić deluje pristojno i uredno, ali one dve plave cicike su haos, neobrađene komadine nebuloze sa poludiplomama master šio-mi-ga-Đura fakulteta. Bojim se da svi naši aktuelni kvizovi ekranski i sistematski poglupljuju gledaoce.

Program televizija sa nacionalnom frekvencijom uvreda su za inteligenciju stanovnika Srbije. To ne može popraviti ni Đoković svojim medaljama ni Karleuša svojim sisama. Crna strana priče su deca koja odrastaju uz ovakav program i slike o realnosti koje projektuju u svojim glavama. Nažalost, više ne možemo odrediti kada je medijska kultura postala tortura, a program zbir neslanih šala i katastrofalnih naravoučenija za homo sapiensa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “TV program

  1. Ima Beverli Hils na Happy TV, bas danas videh! I gledam, a nigde onih starih glumaca, kad ono – novi serijal, s mladim glumcima, za mlade narastaje! 😛 Eto da se popuni vreme posle rucka. Bas pocinje u 14h.

Ostavite komentar