Prosize kapsule

Poljubac u vazduhu

Sigmund Frojd je tvrdio da usta predstavljaju seksualnost, a poljubac hranu. Ne ljubeći se, lišavamo se emotivne hrane i bliskosti. Ta žudnja za osećanjima, navešće nas na potragu. Ali koliko ona može biti uspešna?

Užurbano hodanje po sobi ustaljenom putanjom, preslišavanje valjanih tema za razgovor, pokušaji da u našim mislima to zvuči nenametljivo. Bezbroj sati provedenih ispred ogledala i uvežbavanje blagog osmeha koji će uspešno sakriti tremu. Čini li vam se ova vrsta panike poznatom? Da, to je onaj ustaljeni čin pripreme za prvi ljubavni sastanak. Ipak, da li će taj susret predstavljati samo početak jedne zanimljive priče ili krah i udar na sujetu, ostaje dilema.

Jači pol ima prednost

Po nekom nepisanom pravilu, jači pol je taj koji treba da načini prvi korak i inicira poljubac. Da li će pokušaj biti uspešan ili će se završiti blagim crvenilom lica, što zbog nespretnog poljupca ili pak šamara, predstavlja problem. Muškarac je taj koji mora polako da otkriva enigmu zvanu žena.

poljubac2Prvi korak ka tome je odabir adekvatnog mesta za sastanak. Vreme polumračnih bioskopskih sala gde je muškarac imao više od sata da smogne snage i sramežljivo spusti ruku na rame svoje pratilje, očekujući povratnu reakciju, odavno je prošlo. Ipak, ni glasni noćni klubovi ne predstavljaju idealno rešenje. Mirno mesto, koje omogućava usredsređenost na razgovor, prava je prilika. Teme poput globalne ekonomske krize i gladi u svetu, ali i fraze o “ubrizgavanju ekonomske injekcije”, neće poboljšati vaš položaj. Fokusirajte se na neobavezne priče, gde će duhovitost u potpunosti doći do izražaja, jer i osmeh može biti pokazatelj da ste na pravom putu. Fudbal i automobili, iako su trivijalne teme, nisu nešto što može zainteresovati devojku.

Ne budi nametljiv

Samouverenost je vrlo bitna, ali imajte na umu da je mačo muškarac deo istorije . Možda posedujete BMW, ali to ne znači da mašući ključevima treba da hipnotišete okolinu. Ne budite nametljivi. Niko neće poželeti da vašu beskonačnu priču prekine poljupcem. Pažljivo slušajte i drugu stranu, možda ćete negde otkriti zajednička interesovanja.

Prirodnost je poželjna. Naravno, ne možete se ponašati kao kada ste u društvu svojih dugogodišnjih prijatelja (okretanje i komentarisanje drugih devojaka zaboravite), jer trudite se da osvojite osobu koju nedovoljno poznajete. Zato, iako se zbunite, brojte u sebi. Smirenost će se sigurno vratiti.

Čitanje znakova

Ponekad i govor tela može da Vam pokaže da ste na pravom putu. Blaga nagnutost i pažnja sa kojom devojka sluša, mogu biti pozitivna reakcija za vas. Slučajni dodiri ispod stola, pa i grickanje usne, nagoveštava potrebu spajanja sa vašim.

Svaki kompliment je dobrodošao. Ako ste smeli i dotaknete njenu kosu, uz obavezan komentar koliko je samo meka i sjajna, većina barijera je razbijena. I tek onda, strastvene oči, širom otvorene, pune nestrpljenja, ukazaće vam da je baš tada pravi trenutak za poljubac.

Samo ne zaboravite, u ljubljenju uvek postoje pravila. Svaki prvi poljubac mora biti nežan. On predstavlja nešto najličnije i najiskrenije što može nekome da se pruži. Ako je istina da kroz sam taj čin, organizam šalje poruku o ispravnosti izbora partnera, samo kroz ovaj zanos, svaka nedoumica će biti razrešena, a ljubav rođena ili iluzija razbijena.

©MuškiMagazin

Slični tekstovi

Ostavite komentar