Prosize kapsule

Osvežite staru garderobu

| by Mirjana Marić

Kada otvorite vaše plakare i počnete da birate šta ćete obući, da li vas zapljusne osećaj da vam je sve od vaše garderobe dosadilo?! Da li vam je muka da gledate u iste stare panatlone, farmerice, košulje? Pre nego što se iznervirate, odete i napravite minus na vašoj kartici kupovinom nove garderobe, razmislite da li nešto od vaše stare može da se prepravi i izgleda potpuno drugačije. Par interesantnih trikova mogu staroj iznošenoj garedrobi dati malo živosti.

§ Pitajte nekog krojača da vam promeni dugmad na staroj košulji.

Stara dobra dugmetara...

Stara dobra dugmetara...

Ne postoji ništa brže od oživljavanja vaše omiljene košulje stavljanjem novih dugmadi. Ovo se, naravno, podrazmeva ako materijal nije vidljivo ispran. Potrudite se da nađete neku novu dugmad koja se slažu sa dezenom i koja će biti interesantnija. Ovakva promena će vam nošenje istog komada garederobe učiniti prijatnim. Ako ovo probate, videćete kako samo mali detalji mogu da napraviti razliku! U potrazi za dugmadima možete da naiđete i na neka unikatna koja će sem svežine učiniti vaš komad garderobe jednistvenim – na tako jednostavan način.

skracene-farke

Vruće pantalone

§ Jedan od saveta može biti i skraćivanje starih pantalona. Ako ih imate u velikoj količini, ali su već prilično iznošene, ili ih više ne nosite jer su vam dosadile, možete ih prepraviti skraćivanjem. Farmerice su najpogodnije za ovakav tip prerade garedrobe jer ne morate da se trudite oko sređivanja ivica nakon sečenja. Neke elegantnije pantalone mogu se takođe skratiti, ali bi taj posao ipak trebalo prepustiti nekom krojaču jer malo ko od nas ima pribor, ali prvenstveno i talenat za rad sa materijalima. Krojači vam takođe mogu produžiti one pantalone koje su vam bile prekratke. Pantalone koje ste skratili možete nositi leti uz japanke, a da se pritom osećate prilično ugodno. To je vaša stara draga garderoba, samo drugačija i svežija.

§ Obojite odeću drugom bojom. Ako imate neke svetle majice ili pantalone koje vas više ne inspirišu, nađite u nekoj lokalnoj radnji farbu kojom bi mogli da promenite izgled svoje garderobe. Ako vam je boja neke dobre majice previše dosadna, budite smeli i ofarbajte je. Neka nova boja će vašem izgledu dati atraktivniju notu. Zapamtite: danas je u modi sve dozvoljeno, tako da se ne sekirajte ako Vam bojenje ne bude ravnomerno.

rollin_tshirt

Ako sam izgužvan ne znači da sam se valjao po senu...

§ Dodajte novi detalj na staru majicu. Najlakše je  staru pohabanu pamučnu majicu kratkih rukava (za koju Vas vezuju mnoge uspomene) osvežiti tako što ćete dodati neku štampu na nju. Postoji mnoštvo uslužnih radnji koje rade štampu na majice i na jedan komad, pa tamo odaberite postojeće motive ili smislite svoj jedinstveni. Nećete pogrešiti ako se oslučite za neki retro detalj tipa starog dobrog strip junaka ili logoa „praistorijske“ marke kompjutera.

©MuškiMagazin

Slični tekstovi

Comments are closed.