Prosize kapsule

Pozorišni bonton

IMPRESIONIRAJTE SVOJU DRAGU!

| by Tijana Đuričić

Pozorište je magično sazvežđe većeg broja umetnosti koje zajedno dišu u želji za oplemenjivanjem publike. Da, ali je i sveto mesto okupljanja raznih ljudi, mesto poziranja, pokazivanja, upoznavanja, komuniciranja. Da li zbog snažnih emocija ili izdvojenosti iz stvarnosti u pozorištu se ljudi otvaraju, ,,razgolićuju’’ i vezuju.

Bilo da se odlučite da povedete simpatiju, devojku, suprugu ili prijateljicu na jednu predstavu budite uvereni da ćete zablistati u njenim očima i pronaći još jedan krajičak duše koji će pripasti samo Vama.

Baljšoj teatar

Baljšoj teatar

Naravno, potrebno je malo istraživanje repertoara (mesečnih programa različitih pozorišta) pre odabira samo jedne, specijalne predstave.

Prvo, razmislite koji bi žanr vama najviše prijao – drama, komedija, tragedija, opera, balet, mjuzikl…,  gde je dostupan i kolika bi bila cena ulaznice.

A zatim sledite naredne korake i pokažite džentlmensku moć – impresionirajte pratilju umećem i pažnjom:

1. Kupite ulaznice na vreme

  • Dostupne su na biletarnicama ali i lako naručive preko Interneta
  • Obavezno proverite ponudu željenog pozorišta – neka daju posebne popuste ukoliko se kupuju ulaznice na dan izvođenja i ukoliko ste student ili u nekim dr. slučajevima)
  • U zavisnosti od Vašeg ukusa, konstrukcije pozorišta i finansijskih mogućnosti odabrite sedišta (u klasičnim pozorištima najcenjenija i najpreglednija su mesta centra partera i prve galerije)

2.  Odaberite svečanu toaletu

· Bez obzira što se često dešava, nije pristojno niti lepo dolaziti u teatar u patikama, pocepanoj i sportskoj garderobi, farmerkama…

· Vaša dama ali i sve ostale u pozorištu biće očarane elegantnom garderobom – pantalonama, košuljom, sakoom ili odelom…

3. Ponudite prevoz pratilji

Comments are closed.