Prosize kapsule

Čik budi Čak!

Čak Noris, teksaški rendžer koji je plavom džinsu dao posebnu nijansu plave – modru. Definitivno, jedan od poslednjih urbanih mitova i super – heroja današnjice. Šta zaista znamo o ovom čoveku?

Čak ne spava, on čeka!

Čak ne spava, on čeka!

Čak Noris je ustvari paravan za istinskog lowest price viagra heroja koji se decenijama krio iza vešto skrojene maske američkog glumca i šestostrukog svetskog prvaka borilačkih veština u srednjoj kategoriji. Zahvaljujući Konoru O’ Brajanu, voditelju jednog noćnog programa u SAD, 2005. svet je napokon saznao istinu o tome ko je Čak Noris. Pomenuti voditelj je te godine, svojom emisijom „Walker: Texas Ranger Lever“, pokrenuo lavinu zvanu „Čakomanija“, a u online amanet je ostavio nebrojene Čak Noris činjenice i viceve koje se sa kompjutera na kompjuter prenose do danas. Sa jednim jedinim ciljem – da se čuje više o ovom anonimnom junaku koji se zarad viših ciljeva i dobra, nekad davno odrekao svetske slave, i krenuo u tajnu borbu protiv zla. Na tom putu, krijući se iza lika Walkera mogao je samo da glumi ono što je bio, a koliko je u toj požrtvovanosti i nesebičnosti daleko išao najbolje svedoči čuveni poraz od Brus Lija u filmu „Na zmajevom putu“. Međutim, o moći jednog i slabosti drugog dovoljno govori jedan podatak – ko je danas živ?

Legenda o Čaku

Jasno, živ je Čak, a kako je legenda počela… Rođen je davne 1940. godine – u kući koju je sam sagradio. Da je svet dobio velikog borca govori i činjenica da se iz maminog stomaka oslobodio Roundhouse udarcem… a uskoro mu je izrasla i brada. I legenda je rođena. Iz detinjstva nema puno podataka. Zna se da je jednog dana sve svoje igračke sklonio na sigurno, u kutiju koja je vremenom postala poznata kao „Pandorina kutija“. Škola ga nikad nije preterano interesovala, od malena se videlo da će borilačke

> veštine biti njegov izbor. Ipak, jedan je od retkih koji se može pohvaliti da zna poslednju cifru matematičke konstante pi i da je jedini brojao do beskonačnosti – dva puta. Iako ne čita previše, smrknutim pogledom izvlači informacije iz knjiga, što mu je pomoglo da bude jedan od retkih koji je ETF završio u roku. I pored svega, nije se osećao ispunjenim tako da je noći u nespavanju (jer Čak ne spava – već čeka!) sa jastukom ispod pištolja, uglavnom provodio u traganju za onim u čemu bi bio dobar. I tada mu je sinulo – gluma!

Na tom polju bi mogao spojiti svoje dve životne uloge – zaštitnika i tabadžije. Da je svaki početak težak dokazalo se i u njegovom slučaju. Prve audicije nisu prošle najbolje.. Tužio je seriju RED I ZAKON jer su koristili imena njegove leve i desne noge, pojeo je Hanibala Lektora, a pokušaj sa „Gospodarima Prstenova“ doživeo je pravi debakl. Naime, priče sa snimanja kažu da je u originalnom scenariju Čak Noris trebao glumiti Froda Baginsa. Međutim, scenarij je bio samo 5 stranica dug, jer je Čak već na polovini prvog poglavlja opalio Sauronu Roundhouse. Nakon niza neuspeha usledio je „Teksaški rendžer“, i život je za Čaka napokon dobio smisao.. Priče sa ovih snimanja su već postale deo globalnog etno – miljea. Svi znamo da Čak Norisu, pre snimanja Walkera, daju 6 slonovskih doza za uspavljivanje da ne bi ubio ostale glumce, zatim da njegov partner u seriji nije crnac, već belac pomodrio od udaraca, a da ona slova na kraju serije nisu lista producenata, scenarista i drugih koji su radili na seriji već lista pobijenih tokom iste. Ipak, Oskara za glumu nikad nije dobio, jer Čak Noris ne glumi, ali uvek rado pominje tri osvojena Gremija za zvuk koji njegova noga proizvodi u dodiru sa tuđim licem.

Slični tekstovi

2 komentara na “Čik budi Čak!

Ostavite komentar