Prosize kapsule

Moda za vrelo leto 2009.

| by Olgica Andrić

Iako su se kolekcije za proleće i leto u prodavnicama pojavile pre skoro dva meseca, mnogi muškarci su i dalje u nedoumici šta da odaberu za predstojeće vrele dane, ne samo da bi bili moderni, već da bi se, pre svega, ugodno se osećali na temperaturama preko 30C. Iz tog razloga odlučili smo da prelistamo fotografije sa modnih revija i on-line prodavnica i damo vam neke predloge šta da nosite tokom leta.

„Ever white“- belo je uvek u trendu

Sigurno je belo najnezahvalnije za održavanje, ali odevne kombinacije u toj boji nikako ne mogu da budu pogrešne, naročito tokom leta. Prirodne tkanine su idealne za tropske vrućine, a atraktivni modeli daće sigurnost svakom muškarcu, bez obzira da li je na poslu, plaži ili na vrelim gradskim ulicama.

Predlog 1: Šljaštite ko Bata Butorović zvani Kan Kan

Predlog 1: Šljaštite ko Bata Butorović zvani Kan Kan

Predlog 1: Enrico Coveri predlaže poslovnu varijantu u belom, ali bez košulje i kravate. Uz lagano odelo koje prati linuju tela predlaže majicu sa izrezom na „V“ i kao detalj, naravno, bele cipele. Idealno kako za dan, tako i za večernje izlaske, naročito one sve popularnije „after work“, koje brojni kafei i klubovi nude zaposlenim ženama i muškarcima.

Ma idem nešto do drugara mama

Predlog 2: Ma idem nešto do drugara mama

Predlog 2: „Gradski pustolov“- na taj način najbolje se opisuje predlog za leto 2009. modne kuće Byblos, gde se vidi da ne mora biti baš sve belo. Bele pantalone mogu se kombinovati sa sivom ili bež majicom, ali i crnim cipelama, uz niz detalja u etno stilu (torba, marama, nakit), koji su veoma aktuelni ove godine.

Predlog 3: „U belom i na plaži“- moto je koji promoviše Crizia. Jednostavan sportski model u kombinaciji belog i crnog ne može nikako proći neprimećeno.

Predlog 3:Ne idite ovakvi u kladionicu

Predlog 3:Ne idite ovakvi u kladionicu

Predlog 4: Model Ann Demeulemeester namenjen je smelijim muškarcima, koji bez obzira na okolnosti i mesta ne odustaju od originalnosti. Široka bela lanena košulja, crne pantalone i kožne sandale, naravno- u etno stilu, kao i šešir uneće seoski duh u nepodnošljivu gradsku vrelinu i evocirati nam uspomene na daleke tropske plaže i neistražene predele.

Predlog 4: Samo ako želite da uplašite nekoga

Predlog 4: Samo ako želite da uplašite nekoga

„Street Style“ za sportske tipove

Predlog 2: Moderan sam iako izgledam kao da sam s ulice

Moderan sam iako izgledam kao da sam s ulice

Oni koji ne vole mnogo da rizikuju i ne odustaju od sportskog izgleda, ovog leta mogu pronaći bezbrojne kombinacije za takozvani „street style“- majice raznih boja i dezena, naročito one sa štampanim motivima, lagani džins i kačkete koji štite od sunca i naravno, uz određene kombinacije boja, postaju nezaobilazni modni detalj. Da ne bi ste iz modernog otišli u banalno, izbegavajte „šljašteće“ boje i detalje, preširoke modele i neadekvatnu obuću.

Kao rock zvezda

Zvali bi ga šaban da živi u kraju

Zvali bi ga šaban da živi u kraju

Jedan detalj može totalno promeniti vaš imidž. U ovom slučaju to je prsluk od džinsa u istoj nijansi kao pantalone. Bela bodi majica na preplanulom telu ističe seksipil, a utisak koji ostavljate je da u korak pratite svetske rock i pop zvezde. Vredi probati, svakako.

Bermude za sve prilike

Nosim duže bermude da mi ne ispadne zmija

Nosim duže bermude da mi ne izviri zmija

U gradu ili na plaži, tokom dana li noći, bermude su omiljeni deo garderobe svakog muškarca tokom leta. One od prirodnih materijala svakako su udobnije i prijatnije, a modele i boje odaberite prema sopstvenim afinitetima. Uostalom, razmislite i o tome, da uz odgovarajuću košulju i sandale, tokom leta mogu biti i „poslovna varijanta“, naravno, ako je sve to u skladu sa kodeksom oblačenja na vašem radnom mestu.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.