Prosize kapsule

Sportom protiv impotencije

Poznato je koliko je sport dobar za zdravlje, a sada znamo da je dobar i za ljubav, jer smanjuje opasnost od impotencije. Sportska i seksualna aktivnost su tesno povezane, pre svega kod muškaraca.

Prijatelji libida: bodi bilding, trčanje, plivanje,

Neprijatelji libida: pušenje, alkohol, nepravilna ishrana

Iron Abs za vas

Više sporta znači manje erektilne disfunkcije. Ako ste spremni da sagorite 4.000 kalorija nedeljno baveći se sportom, smanjićete opasnost od impotencije za 83 odsto.

Toliko je dobro da mi se ne diže odavde..

Toliko je dobro da mi se ne diže odavde..

To dokazuju brojna istraživanja obavljena u Evropi i Americi. Dr D. K. Montenj iz Centra za seksualnu funkciju u Klivlendu tvrdi u svojoj najnovijoj studiji da fizičko vežbanje predstavlja branu od impotencije iz istog razloga iz kog sprečava srčani udar. Da biste smanjili opasnost, tvrdi on, dovoljno je da prepešačite tri kilometra dnevno, za šta je potrebno samo pola sata. Za efikasnije funkcionisanje kardiovaskularnog sistema najbolje je baviti se aerobnim sportovima kao što su džoging i plivanje, ali samo umerenim tempom, što znači bez preteranog zamaranja i u trajanju od tridesetak minuta. Ne zaboravimo da ova vrsta fizičke aktivnosti povećava i proizvodnju endorfina i enkefalina (’’hormona zadovoljstva’’).

Da bi se povećao „učinak“, mogu se upražnjavati vežbe za elastičnost (istezanje) i snagu (tegovi). Dokazano je, naime, da vežbe u teretani povećavaju nivo testosterona, hormona koji utiče na kvalitet i kvantitet sperme, reguliše libido, erekciju i seksualno zadovoljstvo. Počevši od 30. godine starosti, nivo testosterona počinje da opada tempom od jednog procenta na svakih 12 meseci. Imajte, ipak na umu da sa vežbanjem ne smete preterivati, jer ćete, inače, postići suprotan efekat zbog lučenja kortizola, koji se često označava kao hormon stresa. Osim što izaziva slabost mišića, on obara libido, jer smanjuje sposobnost organizma da proizvodi testosteron.

©MuškiMagazin

Slični tekstovi

Comments are closed.