Prosize kapsule

Ćelavost – saveti za bolji izgled

Kako očigledan gubitak pretvoriti u potencijalni dobitak? Kosa – zaštitni znak žene, ali i muškarca. Izvor njegove sigurnosti, muškosti… jer ko je još čuo za ćelave zavodnike. Ali šta kada dođe vreme da se ispod grive ukažu prvi proplanci budućeg statusa poznatog kao “ćela”? Bez panike! Evo nekoliko saveta kako Vašim novim “prirodnim stanjem” možete zaseniti, a da to ne bude zbog zaslepljujućih sunčevih zraka koji se odbijaju od isto.

Pobedite sebe!

Najbolja frizura ako imate deficit kose

Ćelav, pa šta!?

Pre bilo kog drugog koraka, koji će podrazumevati određene fizičke radnje, bitno je da se učini onaj prvi – mentalni. Ubedite sebe da gubitkom kose ne gubite i život. Naučite da živite sa tim. Kad Vi ne budete primećivali Vaš novi “nedostatak” neće ni drugi. A kako? Za početak, dovoljno će biti i jednostavno – Ćelav sam, pa šta!

Onog trenutka kad iskreno i pomislite to što ste izgovorili spremni ste za drugi korak.

Pobedite svoju ćelavost.

Najbolji način za ovo je, naravno – šišanje! Svi smo imali nekog profesora u školi, kolegu na poslu, komšiju u zgradi… koji se protiv svog novog proređenog “hair – look-a” borio čuvenim prebacivanjem one tri preostale dlake sa leve na desnu stranu, i eto grive ko u lava! Osim u slučaju vetra, kada bi i lav lično ustuknuo pred prizorom pred njim… Dakle, ako ne želite da ostanete zapamćeni kao “kralj od tri dlake” ošišajte se tako da Vam nedostatak kose na određenim mestima stvori lik ozbiljnog, mudrog, a ne uplašenog muškarca.

Pogledaj i tekst POBEDITE ĆELAVOST

Ćelav a muževan! - Šon Koneri

Ćelav a muževan! – Šon Koneri

Kome prepustiti ovaj zadatak – berberin ili stilista?

Prednosti berberina su u tome što ga možete maltretirati do mile volje s onim što želite da on s Vašom kosom postigne. Berberin je komšija, ljubazan i neće se ljutiti. Jedini problem je što većina berberina šiša isto. Iako je to uvek najbolji, uglavnom je za sve muškarce i jedini način. A glave i i kose nisu iste. Savet je da ne tražite savet od njih, jer ćete na kraju dobiti istu frizuru koju bi ste dobili i bez prethodnog razgovora.

Još jedna uspešna ćelava faca

Entoni Hopkins – Još jedna uspešna ćelava faca

Prednosti stiliste… Iako kod stiliste šišanje traje mnogo duže i mnogo je skuplje, rezultat je daleko vidljiviji. Stilista prvo posmatra Vašu glavu, pa tek onda predlaže rešenje. Uz to ćete dobiti i čvrste argumente zašto Vašem licu pristaje određena frizura, kako prati konture glave i lica, i još niz saveta koji idu uz vaše novonastalo stanje.

Sada kada smo odlučili u čije ćemo ruke predati naše glave, evo par korisnih saveta kojima i sami možemo kreirati naš novi imidž.

Pratite liniju kose!

Ukoliko hoćete da sačuvate nešto od one odvažnosti koja Vam još nije “otpala”, savet je sledeći – kosu na vratu kratite onako kako ste i uvek, ali tako da gelom formirate prednji deo da se prilikom feniranja može terati ka nazad. Svaki frizer Vam može pokazati kako. Ipak, ako je ovo suviše “ženski” za Vas, jednostavno se šišajte na kratko. Poput Šona Konerija, istaknite Vaše zaliske i od poraza stvorite pobedu! Čelo tada dolazi do izražaja, a kad se sve uokviri stilizovanom bradicom (nikako duže od dužine kose) problem ćelavosti je prošlost, a Vi ste naš novi 007.

Kraće je duže.

Džin Hekman - ćelav a ipak faca!

Džin Hekman – ćelav a ipak faca!

Duža kosa može prikriti, tj. skrenuti pažnju sa ćelavosti, ali ovo je veoma rizičan poduhvat, jer kad se vlasi spojene u bokore spuste gde i kako ne treba ćela može zasijati još jače. Ako se ipak odlučite za ovu varijantu izbegavajte gelove i sve što ulepljuje kosu. Probajte sa kremama i tonicima, a ako želite da vidit kako to čine ljudi sa stilom potražite na internetu slike gospode Džina Hekmana i Entoni Hopkinsa.

Potkovica za sreću

Najčešći slučaj kad kosa raste sa strane, a ne u sredini. U tom slučaju dva su izbora – ili obrijte glavu u potpunosti, ako Vam to oblik glave dozvoljava, ili se pozadi šišajte kratko, ali ne i prekratko čime ćete, poput Eda Harisa, sa glave akcenat prebaciti na lice.

I za kraj, savet od kog se beži, al’ koji najbolje leži – obrijte glavu! Time pokazujete svoju superiornost nad problemom, a Vaša nova frizura bolje od ičega govori da ste još uvek onaj jak i stabilan muškarac koji, ako ne kosu, a ono sve drugo još uvek snažno drži u svojim rukama! Dakle, ćelav sam, pa šta!

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Ćelavost – saveti za bolji izgled

  1. Pingback: Ćelavost « Top saveti za muškarce

  2. Pingback: Pobedite ćelavost | Muški magazin - M@N!

  3. Pingback: Muškarci i starenje | Muški magazin - M@N!