Prosize kapsule

Saveti za muške frizure

by Mirjana Marić

Mišljenje da je prosečnom muškarcu kosa skoro na poslednjem mestu je bespotrebno generalizovano i što je najbitnije apsolutno nije tačno. Prema izjavama velikih svetskih imena u svetu mode i stilizovanja kose muškarci sve češće postavljaju niz pitanja o tome šta je moderno i kako negovati kosu, kada posećuju frizerske salone. Ovakvo ponašanje zapravo i nije neka novina. Verovatno ste i sami otkrili da kada ste poslednji put pokušali da zaližete kosu i izgledate kao ‘’pametnjaković’’, shvatili da nešto nije u redu, a to je sigurno bila vaša frizura!!!


Svejedno da li vam očajnički treba promena izgleda ili su to samo neke sezonski noviteti, stilisti su odradili domaći za vas i pokušali da vam olakšaju pitanja kako da vaša kosa zablista u pravom sjaju!

Zalizana kosa

kluniBićete znatno iznenađeni kada otkrijete da kampanja zalizane kose nije započeta ‘’ni u jednoj od velikih Italijanskih modnih kuća’’. Momci kao što su maneken Adam Senn i glumac George Clooney su nam pokazali da kada je zalizana kosa u pitanju, godine nisu ništa više od pukog broja. Ova frizura jednako lepo pristaje nekom elitnom biznismenu danju kao i nekom veselom momku u noćnom izlasku. Zalizana kosa ne samo da je snažno obeležje ove sezone, nego je već i ‘’najdemokratskije’’ J ‘Idealno je za skoro sve oblike glava i lica…, pritom kosa može biti duga ili kratka’’. Da bi se postigao ovakav izgled, savetuje se korišćenje voska ili neke kreme za oblikovanje kose.

Duga kosa

duga-kosaZa muškarce koji su malo više zatvoreni i samim tim ne vole radiklane promene, može se slobodno preporučiti dugačka kosa. Mladi glumac Jared Leto je idalan primer ovakvog stilizovanja kose; njegova frizura je sa strane stanjena i stilizovana u pravcu suprotnom od ušiju, a pozadi ne doseže dužinu od mesta gde se nalazi kragna. Malo se manje upotrebljavaju proizvodi koji ističu sjaj kose, jer se u ovakom tipu frizure oni koriste samo u smislu oblikovanja krajeva. Začkoljica kod ovakve frizure je u tome što se vlasi trebaju poprilično stanjiti da bi se postigao željeni efekat. Savet: ovakve frizure najbolje pristaju studentima ili mladim profesionalcima koji se bave umetnošću.

Kratka kosa

kratka-kosaOpadanje kose je posto univerzalan problem većine muškaraca; kako se sa tim izboriti je već sasvim duga priča. Muškarci najčešće najbolje izgledaju kada su prirodni, nikakva pokrivanja neće se postići nekim posebnim stilizovanjem kose. Najveći efekat prirodnog izgleda može se postići jednostavnim kraćenjem prednjeg dela i tada sasvim sigurno ne dolazi do izražaja deo glave sa kojeg se gubi kosa. Mnogi muškarci greše tako što puštaju prednji deo da više izraste. Vidljivost neželjenog dela tada je pojačana. Preporučljivo je skratiti kosu kako pozadi tako i napred i postići muževniji izgled Upravo ovakav stil možete uočiti na glumcu Chris Pine-u koji takođe nosi ovu frizuru koja ove sezone može biti nosiva kako u formalnim tako i casual prilikama.

Frizura “na keca”

na-kecaIstina je da, ipak, većina muškaraca želi da se što manje petlja oko kose i da sa minimalnim naporom imaju frizuru koja jednako dobro izgleda tokom celog dana. ‘’Kec’’- prati i nositi stil– je najodgovarajuća frizura u tom smislu. Ovakvu frizuru nosi poznati britanski glumac Idris Elba I sa njom zrači neverovatnom muževnošću, ovaj stil na njemu pokazuje jačinu i zadovoljstvo.Rezultat je muškarac koji odiše samopouzdanjem i kojem je sasvim udobno u sopstvenoj koži. Kosa šišana na ‘’keca’’ je više nego poželjna kada je lobanja lepog oblika, a ne prepoučuje se kada koža počinje da se smežurava. Ako se odlučite za ovakvu frizuru , budite ažurni u šišanju da bi uvek izgledali sveže.

Stilizovana kosa

stilizovana-kosaKoliko puta ste poželeli da se ošišate tako da vam kosa sa strane i pozadi bude skraćena a na vrhu glave malo duža? E, pa niste jedini! Ovakvu frizuru traži više od 50% muškaraca koji posećuju frizere, i što je dobra vest, popularna je i ove godine. James Franco na ovoj slici najbolje reprezentuje ovakav tip frizure.

Finalni proizvod

Nazivajući muškarce koji vode računa o svojoj kosi, generalno ‘’metroseksualcima’’, već je odavno zastarelo. Ove godine radi se jednostavno o ličnom osećaju za stil. Svejedno, ideja o muškarcu koji se previše trudi oko svoje glave takođe više nije interesatna. Kada budete razmišjali o odabiru frizure, i dalje je najbitnije da vodite računa o obliku lica, vašem načinu življenja i spremnosti na njeno održavanje. Na kraju krajeva, najbitnije je da kosa uvek deluje prirodno, zavodljivo i moderno.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar