Prosize kapsule

Šta obući za plažu?

Nekima je izbor garderobe za plažu mnogo važan, dok nekima odeća nije ni potrebna za plažu, čak ni obuća. Ako ste nudista nećete potrošiti ni najmanje vremena na razmišljanje o tome koji šorc, kupaće gaće, bermude ili majicu da obučete. Nudisti biraju garderobu potrebnu samo za dolazak i odlazak sa plaže. Ali, ako niste nudista i volite da ste uvek obučeni sa stilom, onda Vam uopšte nije svejedno u kakvoj garderobi ćete se sunčati, kupati ili provoditi vreme u baru na plaži.

Nije lako al se snalazimo

Nije lako al se snalazimo

Kao i svaka druga garderoba, i ona za plažu se bira po ukusu, modelu i ceni. Muška garderoba za plažu je šorc ili bermude, kupaće gaće, majica, kačket, papuče, japanke ili patike, peškir, torba i razni gedžeti, kao što su znojnica, naočare, sat, novčanik, itd.

Postoje razni modeli kupaćih gaća za muškarce. Najpoznatiji modeli su: slip, bokserice i tanga. Muškarac se na plaži oseća mnogo slobodnije u kupaćim slip gaćama, nego u šorcu za kupanje ili bermudama. Slip gaće prijanjaju uz telo tako da se u njima može lakše plivati i, što je važno, brzo se suše. Modeli svetlije boje su providniji kad su mokri i više oslikavaju međunožje, dok modeli tamnijih kupaćih gaća utiču na prividnu veličinu, kao i sva druga tamnija garderoba zbog koje prividno izgledamo mršaviji nego što jesmo.

Muškarac koji nosi šorc na plaži možda ne voli ili nema slip gaće, ili ne voli da nosi bermude jer želi da mu pocrne i butine; jednostavno, dobro se oseća u šorcu. Možda je stidljiv i ne želi da slip gaće istaknu njegovu muškost. Šorc mu možda daje veću slobodu i saomopouzdanje dok je na plaži. Postoje uski i široki šorcevi, kraći i duži.

Bermude so uvek cool osim ako nisu fluroscentne

Bermude su uvek cool osim ako nisu fluroscentne

Bermude na plaži najčešće nose surferi. Postoje bermude napravljene od specijalnog materijala koji se brzo suši. U bermudama se najčešće ne pliva, već surfuje ili šeta i boravi na plaži. One su kao vreća koju vučete za sobom dok plivate i nikako nisu prikladne za plivanje.

Tanga gaće za plažu nisu česta pojava na muškarcima koji posećuju jadranske plaže. Najčešće ih nose bodi-bilderi kako bi što više mogli pokazati svoje telo. Nose ih i metro muškarci, pomodari i stvarni ljubitelji tanga gaća. Muškarac u tanga gaćama može da nam privuče pažnju jer je to, za razliku od mnogih svetskih plaža, neuobičajeno na ovim prostorima, ali može biti vrlo simpatično.

Na plaži je najvažnije da uživate. Ako Vam je bitna garderoba za plažu pripremite je na vreme. Na plaži Vam može biti dobro i u prošlogodišnjoj garderobi, ako osvežite kombinacije. Bitno je da pažljivo odaberete fotografije na kojima ste u drugačijim kombinacijama garderobe nego što ste bili prošle godine, a Vašu prošlogodišnju garderobu na plaži svakako niko neće prepoznati. Treba razmisliti o tome da li je plaža pravo mesto za razmišljanje o garderobi.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Šta obući za plažu?

  1. Slip Speedo gace obozavam i jedino njih nosim!

    Sortseve za kupanje prezirem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!