Prosize kapsule

Majice za leto

By Mirjana Marić

Kao i dobre farmerice, obična majica kratkih rukava je nezaoblizan komad garderobe u plakaru muškarca. One su osnova u oblačenju i možete ih nositi u bilo kojoj prilici i skoro na svakom mestu, u zavisnosti od vrste događaja.Naravno, kada su u pitanju majice bitno je i šta je trenutno moderno.

Iz sezone u sezonu to su uglavnom male izmene, najčešće samo u samo u kroju. Dok se neke smatraju klasikom koja večno traje, neke su tu samo za nošenje po kući jer su obične, i naravno ima onih koji su poslednji ’’krik’’mode! Između onih za sva vremena i trendy majica nalazi stil koji će vama najbolje pristajati, pa izaberite….

POLO majica

Horiyontalne pruge Vas čine širima

Horizontalne pruge Vas čine širima

Nekada davno polo majice su bile prepoznatljiv komad garderobe igrača golfa. Sve se promenilo kada su uspešne reklamne agencije preko kompanija, kao što je ona koju je vodio Ralph Lauren i Lacoste, nas ubedile kako je ovakav komad garderobe neverovatno nosiv u svakom prilici. Danas nema oosobe koja ne poseduje ili je barem jednom posedovala neku polo majicu. Bez obzira koji stil preferirate polo će biti korisan dodatak u vašem plakaru koji će se adaptirati bilo kojem stilu.Za vreme letnjih meseci, nosite ih u nekim svetlijim ili štraftastim varijantama kao što ih u svojoj ponudi ima Lacoste. Jedinu stvar koju trebate da zapamtite je da obavezno moraju biti lepo ispeglane.

Nosite sa belim pantalonama i nekim dodacima koji su inače deo vašeg stila.

Mornarske majice

Sad samo da nađeš svoji Olivu..

Sad samo da nađeš svoju Olivu..

Sa ljubavlju iz Nove Engleske u Evropu, došla je mornarska majica koja se već decenijama uspešno kombinuje uz razne odevne predmete. Nema veze da li ste na daskama nekod broda ili uživate na nekom krstarenju, mornarska majica čini će vas uvek svežim i zanimljivim. Model na slici sa dugačim rukavima koje je izbacio Ralph Lauren je prilično tražen komad koji ćete verovatno želeti da imate, naravno i moge druge marke prave ovakve majice. Preporučljivo je da birate majice od pamuka koje će moći vremenom da se blago ispiraju i koje će vam dati vam pravi mornarski izgled. Jedina stvar koju trebate da upamtite da se ovakve majice poželjne za nošenje samo u letnjim danima, nemojte ni pomisliti da ih obučete zimi! Izgledaćete smešno….

Nositi uz belo. Pokušajte da je kombinujete sa belim blejzerom ili sa običnim belim šorcem..

Majice sa aplikacijama

NE nositi kad apliciraš za posao

NE nositi kad apliciraš za posao

Sa pojavom majica sa aplikacijama napravljena je čitva revolucija u nošenju ovakovog odevnog predmeta. One su brzo postale “must have” komad garderobe za sve muškarce širom Amerike, kasnije i čitavog sveta. Da bi mogli da noste ovakav tip majice u skoro svim prilikama, moraćete samo da izaberete boju koja se ukapala sa ostalim komadima odeće koju posedujete u svojim plakarima.

Nositi sa sivkastim jeans-om i blejzer ako preferirate neki funky izgled.

Sportske majice

Nije samo za cuganje ispred prodavnice

Nije samo za cuganje ispred prodavnice

Sasvim sigurno ne možete uspeti da prođete sa majicama svojim omiljenih sportskih klubova, noseći ih kao adekvatnu garderobu za posao. Ipak možete svoju ljubav ka sportu i sportskom odevanju pokazati pažljivim odabirom sportski stilizovane majice. Kompanija Retro Sport je marka koja pravi fantasične majice inspirisane dresovima i imenima starih školskih timova u Americi.

Nositi sa ravno krojenim farmericama i patikama.

Majice sa V izrezom

V kao Vide ti se malje na grudima

V kao Vide ti se malje na grudima

I ako zapravo nikada nije izlazila iz mode, majica sa V izrazom se može se može osvežiti malo drugačijim izgledom i to u smislu veće dubine izreza. U isto vreme, linija vrata nije mala niti ćete se osećati previše ’’dekoltirano’’.

Nositi sa blejzerom koji će vas činiti “pametnjim” ili jaknom od obrađenog teksasa.

Osnova za svaki stil

Verovatno nosite majice toliko dugo i često da ni ne razmišljate o njihovom poreklu. Treba napomenuti da je ovakav tip odeće doneo priličnu revoluciju po pitanju stila – samo se setite šta su donele zvezdama James Dean i Steve McQueen i njihova veličina će vam biti kristalno jasna. Naravno zahvaljujući i njihovoj niskoj ceni, velikoj udobnosti i neverovatnoj univerzalnosti, ove majice mogu nosti na bezbroj načina i raznim prilikama. Kada vam stil postane malo “dosadnjikav”, samo pronađite novu majicu i problem je rešen!

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.