Prosize kapsule

Preživi šoping sa njom!

| by Sonja Madžar

Činjenica da imaš devojku o kojoj si maštao, činjenica da ti ona odgovara, da si na dobrom putu da potpuno odlepiš za njom, da voliš da provodiš vreme sa njom, da vam je seks nikad bolji… eh… na sve to može da ti padne žešći mrak kada ona odluči da te povede sa sobom u šoping...

Daj završavaj više, ljubim te

Daj završavaj više, ljubim te

Još ako je sezona sniženja i ako su joj legle neke pare, ti si zaista na dobrom putu da odlepiš ali ne za njom, nego da odlepiš od nje. Sati i sati obilaženja radnji, onda isti ti sati provedeni u čekanju ispred kabine, pa onda postavljanje istih pitanja u nedogled „Kako mi stoji?“, „Šta misliš, ovo ili ono?“, onda njena nervoza ukoliko je neodlučna (a veruj nam da jeste i to 101%) i još ne-daj-bože da sretne drugaricu, a srešće neku sigurno… Ovako nabrojano sigurno ti se čini da je lakše zaobići i odustati u najavi nego preživeti.

Ali ne kloni duhom! Jednostavno shvati to kao nužno zlo, dobro se pripremi i videćeš da tvoj šoping očaj može biti prepolovljen. Sa druge strane, ne smeš biti sebičan, jer koliko god taj šoping tebi delovao dosadno i bezvredno imaj na umu da je to nešto što ona voli, nešto što njoj znači. Dakle, ona želi sa tobom da deli i taj (njoj) lep period.

Korisni saveti

Ako želiš da što je moguće više izbegneš tumaranja i razgledanja onda su za tebe katalozi spas. Kada najavi taj „maraton užasa“ ti je preduhitri, idi u njene omiljene radnje i pokupi sve moguće kataloge. Na taj način ćeš je i iznenaditi jer će uvideti koliko si pažljiv i obziran a i njoj ćeš učiniti jer će tako moći na miru da se odluči i što bolje da razmisli šta je to što joj je ovog puta „neophodno“ iz tih radnji.

MOLITVA PROTIV ŠOPINGA – Jedan sveštenik u italijanskoj pokrajini Alto Adidje smislio je “antišoping” molitvu kako bi svojim sugrađankama skrenuo pažnju na štetnost nepotrebne kupovine. Molitva, koju je Mihael Pirpamer, župnik sela San Martino, objavio u parohijskom listu, počinje rečima: “Drage supruge, trudite se da odolite neobuzdanoj I nepotrebnoj kupovini”. U obraćanju Bogu, sveštenik nije zaboravio ni njihove muževe kojima savetuje da ne gledaju druge žene i uporedjuju njihove obline sa oblinama svojih supruga, kao i da izbegavaju da provode vreme po kafićima i noćnim klubovima. “Svevišnji, ne praštaj njihove grehe, jer oni odlično znaju šta rade”, deo je molitve. Molitva je izazvala gnev medju vernicima koji su optužili Pirpamera da ih prikazuje kao rasipnike i razvratnike.

Zatim, pomalo nepristojan ali ponekad i vrlo koristan savet je da u šoping sa njom poneseš svoj iPod, mp3, mp4 ili CD plejer kako bi mogao i ti da se opustiš dok je čekaš pred kabinom za presvlačenje ili stojiš i čekaš je pred radnjom u kojoj je neviđena gužva, a ona je (na pola sata) ušla „samo da pogleda još nešto“. Na faci odglumi strpljivog, raspoloženog i stabilnog čoveka, a u ušima imaj neku chillout muziku kako bi sve to momački i na nogama podneo.

E sad, da ne bi taj šoping trajao baš čitavu večnost i da ne biste baš zatvorili sve radnje bilo bi lepo da joj u toku trke na krpice saopštiš kako si rezervisao sto u (njenom omiljenom) restoranu ili kupio karte za predstavu ili film koji ona već neko vreme želi da pogleda. I to je sasvim fer i korektno jer je zapravo taj plan na obostrano zadovoljstvo – njen dan za šoping će se završiti romantično, na mestu i atmosferi koju ona voli a ti ćeš moći makar koji sat da skratiš žensku kupovinu i na kraju da uživaš u njenoj sreći.

Priznaćeš da ove pripreme izgledaju pomalo naporno ali kada imaš super devojku onda moraš da da znaš i kako da je zadržiš pored sebe i (pametno) udovoljiš njenim željama.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.