Prosize kapsule

Hugh Jackman (Hju Džekmen)

Hugh Jackman je, pored Nicole Kidman, trenutno najpopularnija ličnost australijske filmske industrije. Markantni filmski i TV glumac i producent je zbog svog stila, elegancije i smisla za humor dobio ulogu voditelja 81. dodele Oscara, zamenivši Jona Stewarta, koji je tu ulogu imao godinu dana ranije.

Časopis “People“ ga je proglasio najsekipilnijim muškarcem za 2008. godinu, čime je pobedio i Daniela Craiga, kao najnovijega Jamesa Bonda, koji je drugi, i nekadašnje pobednike poput Brada Pitta, Georgea Clooneya i Matta Damona.

Wolverine dlaku menja...

Wolverine dlaku menja...

Visoki glumac (189 cm) plejbojevskog izgleda odigrao je zapažene uloge u poznatim američkim filmskim naslovima poput „Van Helsinga“ i “X-Mena“. Iako je počeo glumeći u australijskim TV serijama 1994. godine, pojavio se u filmu „Prestiž“, te u filmu Vudija Alena „Scoop“. Proslavio se ulogom mutanta Wolverinea u filmskom serijalu „X-Men“, oko kojeg se podigla velika prašina zbog pojavljivanja nedovršenog dvadesetominutnog isečka filma na internetu, što je Jackman uporedio sa vožnjom nedovršenog Ferrarija. U istragu o tom slučaju se uključio i FBI.

Hugh se proslavio mjuziklom “Oklahoma“ i serijom “Correli“, gde je upoznao svoju buduću suprugu. Glumi od 1994. godine, a dosada je ostvario 26 uloga. Najpoznatije uloge su mu u filmovima: X-Men, Van Helsing, Kate i Leopold (s Meg Ryan), Operacija Swordfish (s Halle Berry) i Australija (s Nicole Kidman).

Nakon titule najseksipilnijeg muškarca na planeti, domaćina dodele Oscara i glavne uloge u “Wolverineu”, slavni glumac je zatrpan novim ulogama. Prvi u nizu je film “Personal Security”, u kojem glumi policajca sa zadatkom da zaštiti razuzdanu tinejdžerku. Zatim sledi “Drive”, a odmah potom i uloga u filmu “Carousel”. Po završetku svih tih snimanja sprema se da stane na brodvejske pozorišne daske i odigra glavnu ulogu u mjuziklu “Houdini”. Pominje se i kao producent i zvezda obrade stripa “Ghostopolis” u Diznijevoj produkciji.

Hugh Jackman i njegova žena Deborra-Lee Furness, koji su u braku 13 godina, imaju dvoje usvojene dece, a u planu je i treće. Hugh je veliki pobornik usvajanja dece, kao i pomoći deci bez roditelja. Usvajanje dece je, kako je naveo, najbolja životna odluka do sada koju sam doneo sa svojom suprugom. To nije samo primanje dece u svoj dom, već i u svoje srce, a toj deci je to više nego potrebno.

Skocko se ko australijski špajz

Skocko se ko australijski špajz

Snimanje filma “Van Helsing“ je moglo da mu bude poslednje snimanje u životu, jer su srčani problemi koje je zadobio mogli imati smrtni ishod. Najzahtevniji film mu je bio „The Fountain“, jer je glumio tri uloge, a za ulogu Wolverinea nije bio prvi izbor, ali se kasnije pokazao kao odličan, jer je postigao ogroman uspeh. Da bi ga za potrebe snimanja prikazali mnogo nižim nego što jeste, snimatelji su taj problem rešili snimajući ga iz različitih uglova i od pojasa naviše, kako bi ga učinili 30 cm nižim nego što jeste.

Hugh Jackman je veliki filantrop. Imenovan je ambasadorom dobre volje u Južnoj Koreji, koji inače odlično peva i pleše. “Ne partija. Voli svoju porodicu i rado bude kod kuće. Voli da peče palačinke. Najveća mana mu je što je previše savršen”, izjavila je urednica magazina “People”.

Nakon što je saznao da čak 800 obožavatelja ceo dan čeka ispred blagajne bioskopa ne bi li na vreme obezbedili karte za film „Wolverine“, odlučio je da ih počasti. Potrošio je više od 4.300 dolara plativši im svima doručak i kafu.

“Uopšte nisam zabrinut kada treba da se skinem go pred kamerama. Razlog je verovatno to što sam u mladosti imao previše noćnih kupanja”, rekao je Jackman, osmehujući se. „Moje kolege, kada se nađu u ovakvim prilikama ispred kamera, koriste različite trikove – čarape i lepljive trake da se kojim slučajem ništa ne bi videlo. Ali, ja se ne opterećujem, jer znam da moj “privezak” neće prikazati na ekranu, pa se ni ne trudim da ga sakrijem“, priznao je seksi Australijanac. Tako, recimo, Jackmanu uopšte nije bio problem da se skine go u novom nastavku filma “X-men“ za scenu u kojoj njegov lik Vulverin izlazi iz kade i prolazi kroz tunel.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.