Prosize kapsule

Porsche Panamera

| by Ilija Tatalović

Jedan od najkontraverznijih automobila poslednjih godina konačno je doživeo svetsku promociju. Dugo očekivana Poršeova luksuzna limuzina sa četvero vrata, predstavljena je javnosti u aprilu, na salonu automobila u Šangaju, i naravno, izazvala je mnogo polemika. Neki je vide kao prelep spoj vrhunskih sportskih performansi i komofora, dok drugi smatraju da se ovakvim eksperimentima samo uništava dugo godina građeni imidž Poršea.

porsche-panamera_2010_800x600_wallpaper_0bPri dizajniranju Panamere, inženjeri iz Štutgarta su morali da zadovolje dva nimalo jednostavna zahteva. Naime, automobil je trebao da izgleda kao Porsche 911, a ujedno da ima dovoljno mesta na zadnjim sedištima i za čoveka visokog 1,90 cm. Otud i poprilično čudne proporcije automobila.

Dok prednji i zadnji kraj Panamere deluju prepoznatljivo i jasno odaju svoje poreklo, izgled bočne linije je u najmanju ruku neobičan. Automobil je dugačak 497 cm (čak 17 centimetara duži od Cayenne-a), širok 193 centimetra i visok samo 142 centimetra. Međuosovinsko rastojanje mu je 292 cm, a prtljažnik ima zapreminu od 445 litara, koja se preklapanjem zadnja dva sedišta može povećati na 1263 litra. Karoserija je uglavnom izrađena od lakih metala poput aluminijuma i magnezijuma, čime se masa praznog vozila svela na 1770 kg, što je u proseku za 200 kg manje od konkurencije.

porsche-panamera_2010_800x600_wallpaper_13Za razliku od dizajna, motor nije zadavao nikave muke Poršeovim inženjerima. U Panameru su ugrađeni 4,8 litarski V8 benzinski motor snage 400 KS i 4,8 litarski V8 benzinski motor snage 500 KS s dvostrukim turbo punjačem. Oba motora su sa direktnim ubrizgavanjem. Osnovni model je standardno opremljen šestostepenim manuelnim menjačem, a u paketu su i elektronsko vazdušno ogibljenje, pogon na sva četiri točka, kao i novi Poršeov sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom (Porsche Doppelkupplungsgetriebe – PDK). U planu su i manji 3,6 litarski benzinski V6 agregat sa 300KS i linija na hibridni pogon, koja će se sastojati od simbioze 3,6 litarskog V6 benzinskog i elektromotora sa kombinovanom snagom od 350 konja. Međutim, tu nije kraj ponudi motora, jer već naredne godine Porše planira da na tržište izbaci i dizel varijantu.

Porsche Panamera S ima pogon na zadnje točkove, dok pogon na sva 4 točka imaju modeli 4S i Turbo. Potrošnja goriva se u zavisnosti od modela kreće od 10,8 l na 100km za Panameru S, do 12,2l na 100km za Turbo varijantu. Pošto Panamera nema ugrađenu elektronsku blokadu brzine, slabija dva modela razvijaju brzinu do 283 km/h, dok model Turbo dostiže čak 303 km/h. Za ubrzanje do stotke Turbo modelu su potrebne samo 4,2 sekunde.


porsche-panamera_2010_800x600_wallpaper_14Unutrašnjost Panamere karakterišu jedinstveni luksuz i vrhunska tehnologija. Centralna konzola je izrađena od najkvalitetnije kože i drvenih ili karbonskih elemenata i pruža se od vozačeve table sve do zadnjih sedišta. Pored širokog spektra dodataka i specijalne opreme, postoji mogućnost izbora i kombinovanja čak 13 različitih boja raznih materijala. Sedišta su, tipično za Porše, udobna, nisko pozicionirana i pružaju osećaj direktnog kontakta sa putem.

Spisak tehnoloških novina je pozamašan: sistem upravljanja aktivnim vešanjem (PASM), Start/Stop sistem u spoju s automatskim prenosom brzina, Poršeov sistem vuče (PTM) koji kontroliše aktivni pogon na četiri točka, multiplate kvačilo koje prilagođava raspodelu snage motora između prednje i zadnje osovine. Spisak se nastavlja aktivnom aerodinamikom, dvostukim ksenonskim svetlima, Park Assist sistemom, sistemom za pregled stanja guma, mogućnošću podešavanja zadnjeg spojlera (Panamera Turbo), Poršeovim komunikacijskim sistemom sa satelitskom navigacijom, audio kontrolama i ekranom osetljivim na dodir.

Izlazak na tržište planiran je za septembar ove godine. U prodaji će se naći 20 000 primeraka, a cene će im se kretati od 94 575 evra za Posche Panameru S do 135 154 evra za Porsche Panamera Turbo.

Do susreta sa Panamerom jedino što nam preostaje je da dočekamo taj septembar. I štedimo.

©MuškiMagazin.com

1 komentar on “Porsche Panamera

  1. Predivan automobil sa veoma pristupačnom cenom uzimajući u obzir odnos cena/kvalitet…

    Mada, ipak bih se uvek pre odlučio za Masserati Quattroporte ili Aston Martin Rapide…

Ostavite komentar