Prosize kapsule

Mazda CX 7 2010

by Ilija Tatalović

Usled pooštravanja konkurencije i sve veće popularnosti crossover-SUV segmenta, Mazda je rešila da redizajnira svoj veoma popularni CX-7 model iz 2007. godine. Kvalitet starog modela najbolje potvrđuje čak 10 međunarodnih automobilskih nagrada i prodaja od preko 165 000 primeraka.

mazda-cx-7_2010_800x600_wallpaper_0aSvetsku premijeru nova Mazda CX-7 je doživela u februaru, na Salonu automobila u Torontu. Ponuda motora, koju je do sada činio samo jedan benzinski, četvorocilindrični 2,3 litarski turbo motor od 260 konjskih snaga, sada je dopunjena sa 2.2 litarskim dizel motorom, koji pokreće i modele Mazde 6 i Mazde 3. Novi 2,2 MZR-CD turbo-dizel motor sa 16 ventila, isporučuje snagu od 127 kW/173 KS, a sa njim Mazda CX-7 do stotke ubrzava za 11,3 sekunde, juri do 200 km/h, a u kombinovanom ciklusu troši 7,5 litara.

Redizajn karoserije je još više naglasio postojeće atletske linije. Snažno nakošeno prednje vetrobransko staklo s nagibom od 66°, u kombinaciji s glatkom linijom krova, uzdižućom bočnom linijom, naglašenim prednjim blatobranima i 18-inčnim aluminijskim felnama, Mazdi CX-7 daje veoma dinamičan i agresivan izgled. Kao i kod svih novih Mazdinih automobila, maska hladnjaka je niža i veća, što pored estetske ima i značajnu funkciju za rashladni sistem.

2010-mazda-cx7-interiorUnutrašnjost automobila je takođe pretrpela izvesne izmene. Dizajn enterijera inspirisan je sportskim automobilima, a najizraženija promena ogleda se u vidu novog upravljača sa integrisanim prekidačima, koji sada izgleda jednako kao kod nove šestice. Instrument tabla je posebno doterana i blago zaobljena, a na nju je postavljen multi-informativni ekran (MID). Novi materijali, bogata oprema, hromirani elementi, udobna sedišta i prtljažni prostor od 520 litara su svakako dobar garant za potpuno uživanje u vožnji svih petoro putnika.

Potpuna novina na Mazdi CX-7 je sistem RVM (Rear Vehicle Monitoring), koji ima radarske senzore u zadnjem braniku, pomoću kojih detektuje vozila koja prilaze otpozadi. Pored njega, tu je i sistem ESS (Emergency Stop Signal) koji u slučaju opasnosti zaustavlja vozilo, čime doprinosi većoj aktivnoj sigurnosti. Poput ostalih Mazdinih modela i CX-7 je opremljen sistemom HMI (Human Machine Interface), koji je kompatibilan za Bluetooth povezivanje i koji daje informacije o potrošnji, stanju vozila, pokazuje sliku zadnje kamere i navigaciju.

Standardna oprema Mazde CX-7 je vrlo bogata i podrazumeva kožna sedišta sa grejačima, automatsku klimu, ključ karticu, Bose Hi-Fi sistem sa šaržerom, električno otvaranje krova, aluminijumske felne, tempomat, ksenon svetla…

Cena Mazde CX-7 2010 još nije saopštena. Međutim, poznajući Mazdine sposobnosti prilagođavanja svim izazovima, verujemo da ni u ovom segmentu neće izneveriti i da će cena biti u skladu sa trenutnim svetskim ekonomskim prilikama.

©MuškiMagazin.com

Ostavite komentar