Prosize kapsule

Stilizovanje brade

Iako su dlake na muškom licu prirodni fenomen, to je takođe deo tela koji može biti tretiran sve do umetničkih forma izražavanja. Ko bi pomislio da će dlake na licu postati materijal sa kojim će muškarci moći veoma upešno da menjaju svoj imidž? Usput treba pomenuti da je to besplatan modni dodatak koji može da upotpuni vašu pojavu i da vas transformiše u ono što želite, iz dana u dan.

Postoji jasna linija šta je to “in”, a šta “out” kada je stilizovanje brade u pitanju. Bilo koji stil može biti podesan sve dok pristaje licu muškarca koji je nosi i ako naravno pristaje njegovoj ličnosti.

Prirodna brada

Ko babina guza
Ko babina guza

Imati čisto i obrijano lice nikada neće biti out. Način tretiranja vaše brade koji se smatra za najčistiji je uparvo baš ovaj – biti bez brade. I ako može biti iritirajuće, brijati se svakoga dana. Ovaj stil će vas činiti uvek prijatnim za videti, uvek odišući stilom i uvek svežim.

Ne samo što će vas učiniti par godina mlađim (što baš i nije najsrećnije rešenje za one koji već izgledaju mladoliko), nego će uspeti da vaše devojke konačno mogu da uživaju u trenucima maženja i osećaja ‘’bez bockanja’’ za vreme poljupca.

Smelo bradat

Ova vrsta brade je ekstremna suprotnost čistom i obrijanom licu. Mnogi muškraci mogu imati ovakvu bradu, ali da se razumemo, ne predlaže se da puštate bradu koja će vas učiniti da ličite na neku ličnost iz Biblije.

Njemu sve dobro stoji
Njemu sve dobro stoji

Održavajte vašu bradu koristeći makaze ili električne trimere. Ako ste izabrali ovakav tip brade jer ne želite a imate svakodnevnu obavezu da se brijete, ne znači da ne trebate biti uredni i da dužinu brade održavate u onoj koja je idealno pristaje vašem licu. Nekada možete istupiti od full beard look-a tako što ćete je na izvesnim mestima stanjiti i napraviti neku varijantu jareće brade.

Da li je već 5 popodne?!

Tzv. šmirgla brada
Tzv. šmirgla brada

Brada koja izgleda kao da je već 5 sati popdne zaista priliči svom imenu. Izgledajući kao malo duža od same brijane, ovaj stil daje efekat kao da imate tamnu siluetu na licu, u osnovi onako kako bi muškarac izgledao na kraju radnog dana. Da bi održavali ovaj stil, brijte se svakih par dana, u zavisnosti od toga koliko brzo vaša brada raste. Ideja je da imate sitne dlačice, ne zaista pravu bradu.

’’Jareća’’ brada

Najzad, za one koji imaju zaliske na brad i- adekvatna je, takozvana ‘’jareća’’ bradica. Ovo je još jedna u nizu stilova dizajniranja brada i možda je jedan od najzahtevnijih.

Kad nemaš gore puštaj dole
Kad nemaš gore puštaj dole


Budite spremni da jareća brada zahtev žilete i trimere. Ono što je bitno je da zbegavate imitiranje oca svih jarećih brada – jarca samog
J Ovaj stil je možda nazvan po domaćoj životinji, ali ne znači da jemorate stilizovati tako da izgleda u obliku obrnutog torugla-jer će to definitivno biti potpuni modni prekršaj.

Brkovi

Tom Seljak
Tom Seljak

Poznate ličnosti možda nosebrkove od mleka da bi promovisali njegovu važnost J, ali pravi brkovi znače nešto sasvim drugačije. Efekat koji muškarci postižu sa brkovima zavisi od samog muškarca, kao i kod načina stilizovanja. Ako dobro stoje ‘’Tomovima’’- Tom Selleck-u i Tom Skerrit –u ne znači da će dobro stajati svima. Razmislite pre nego što se odlučite za ovaj korak.

Zulufi

Zulufi mogu ostaviti poseban utisak, ali vodite računa da zulufi budu odgovarajuće dužine i dlake redovno skraćene. Možda želite X man-ova, Wolverina klješta ali sigurno ne želite njegove zulufe. Ako niste gledali film, samo se setite Elvisovih zulufa- iizbegavajte ‘’Kraljeve’’ zulufe po svaku cenu!!! ‘’Kralj’’ je ipak bio samo jedan! Da bi ih držali konstantno skraćene, trimer je najbolji alat.

Crazy cuts

Tako mu prirodno raste
Tako mu prirodno raste

Kao i kod frizure, promene na licu mogu drastično promeniti vaš izgled. Možete eksperimentisati sa različitim stilovima i biti veoma kreativni.
Mnoge poznate ličnosti se prilično zabavljaju sa svojim bradama. Igranje sa stilovima i promene vam mogu dati izgled posebnosti, kao što je nošenje jareće brade koja spaja vaša usta sa bradom, bez kompletnog pokrivanja tog dela koji se tretira.

Ta tako ‘’strašna’’ reč – PROMENA!

Ako niste znali najbolje vreme za brijanje je posle tuširanja jer topla voda otvara i omekšava vaše pore, što sprečava da se ogrbete ili posečete.

Dlake na licu rastu jako brzo tako da se svaka greška može popravit već nakon nekoliko dana. Nemojte da se bojite da isprobate nove stilove, zato što nijedna promena nije zauvek. Ako se drastičnih iskoraka iz vašeg stila, kao što je brijanje vaše brade nakon 20 godina, mošete je skidati postepeno. Na ovaj načina bi mogli da vidite kao vaša brada izgleda u promenama koje će ići korak po korak.

Imajte na umu da neki stilovi nisu pogodni za određene profesije, zato kada birate stil, razmipljajte i na tu temu.

Zapamtite, koji god stil da izaberete, moraćete da brinete o priladnosti i dužini vaše brade da ne biste izgledali kao da ste učesnik Survivor-a. Zabavite se sa različitim stilovima, bilo kakva promena je promena i sigurno će vam pružiti efekat potpune svežine.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Stilizovanje brade

  1. Hello from Russia!

    Can I quote a post in your blog with the link to you?