Prosize kapsule

Ćelijska ishrana – inteligentna ishrana!

Prosečan stanovnik Srbije ima hipertenziju, višak kilograma, fizički je neaktivan, živi okružen duvanskim dimom i najveće šanse ima da umre od bolesti srca i krvnih sudova! Svaki stanovnik Srbije u proseku ima jednu i po bolest. Približno svaki treći građanin Srbije žrtva je cerebrovaskularnih bolesti, dok skoro svaki četvrti umre od infarkta srčanog mišića.

Istraživanja su pokazala da su za nas karakteristične loše navike u ishrani, posebno neredovnost obroka. Više od polovine odraslog stanovništva je prekomerno uhranjeno, sve je više i gojazne dece. Neuredan život, masna, ukusna i obilna hrana, alkohol i cigarete često vode prečicom do bolesti.

Da li znamo zašto jedemo?

Zašto ovo moramo znati? Zato što jedemo zbog naših ćelija. Stomak je samo alat koji hrani ćelije. Ljudsko telo se sastoji od 100 triliona ćelija, stoga treba određeni broj nutritivnih elemenata svakodnevno. Naučnici još nisu uskaladili koliki je taj broj, ali se smatra da je preko 100 jedinica nutritivne vrednosti. Utvrđeno je da ono što jedete danas nije bitno nedelju dana kasnije,zato što će sagoreti danas. Dakle, sve što smo pojeli juče već je potrošeno, ali nam ipak daje energiju i hranljive sastojke za regeneraciju ćelija i tkiva u telu.celijska-ishrana

Iron Abs za vas

Proces regeneracije organizma se odvija tokom noći. Tada je naše telo zauzeto obnavljanjem ćelija i tkiva, za šta su mu potrebni hranljivi sastojci koje crpi iz masti, proteina… Obnavljanje ćelija je veoma komplikovan proces. Svaka ćelija je jedna velika fabrika kojoj su neophodne sirovine kako bi se obnovila. Ako te sirovine izostanu, ćelija se ipak obnovi, ali bez njih nastupa proces koji se zove – starenje.

Starenje nastaje na nivou ćelija, a kao najbolja preventiva starenju je snabdevanje ćelija svim neophodnim sastojcima. Dakle, juče smo potrošili energiju i tokom noći sve nutrijente. Takođe, potrošili smo i vodu koju smo juče popili, i na kraju se ujutro budimo prazni. I naše telo se budi i traži te hranljive sastojke ponovo.

I šta telu najveći broj ljudi ponudi? Kafu umesto vode, i cigaretu ili ugljene hidrate umesto hranljivih sastojaka. I tu nastaje problem. Po buđenju telu je neophodan kompletan obrok koji sadrži sve neophodne nutritivne elemente.

Kako izgleda jedan kompletan obrok?

sejk

Danas postoje dodaci ishrani, ali i obroci osmišljeni tako da obezbede dnevno neophodan unos potrebnih hranljivih materija na kvalitetan način, što pruža zdrav pristup pri regeneraciji ćelija, a time i kvalitetnijem, zdravijem i dužem životu. Ovakvi dodaci se mogu uspešno koristiti i za brzo mršavljenje, kao i naročita ishrana kod dijabetesa, povišenih triglicerida i holesterola.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Ćelijska ishrana – inteligentna ishrana!

  1. al njihovi proizvodi su poreklom gmo! bez obzira sto su organski uzgojeni nisu organiskog porekla!!! a to je velika razlika!