Prosize kapsule

Nove patike za trčanje

Svi proizvođači trkačkih patika se trude da poboljšanjem tehnologije naprave takav proizvod koji će imati primat u odnosu na konkurenciju. Na samom vrhu su par kompanija, među kojima je i zasluženo Mizuno.

Mizuno je japanski brend sa dugogodišnjom tradicijom, koja datira od 1906. godine. Filozofija brenda je koncipirana na stalno unapređenje sportske opreme.

Tako se na japanskom piše Mizuno

Tako se na japanskom piše Mizuno

Iron Abs za vas

Osnova Mizuno tehnologije je kombinacija dva različita elementa: amortizacije i stabilnosti. Oni su apsolutno neophodni da se nađu u vrhunskoj patici za trčanje. Velike sile koje se javljaju u toku procesa trčanja utiču na svaki deo tela, pa je važna prava mera amortizacije i stabilnosti, što smanjuje mogućnosti za povrede.
Istraživački centar Mizuno-a se nalazi u Japanu, a fabrike su u Kini, Vijetnamu i ostalim zemljama dalekog istoka. U Japanu se studiozno ispituje ceo proces ljudskog koraka, od koračanja do sprinta. Na osnovu istraživanja projektuju se novi modeli sportske obuće.


Nova tehnologija u svetu patika

Mizuno Wave Rider 12 su patike u koje je Mizuno ukorporirao svoju visoku tehnologiju i time još jednom podigao standard za ostale proizvođače patika. Mizuno je poznat kao kvalitetan brend i ne pravi kompromise nauštrb kvaliteta. Da bi se Mizuno približili ovaj brend domaćim trkačima, dajemo vam par informacija koje će vam koristiti pri izboru novih patika za trčanje.mizuno-wawe-rider-12

Za koga su patike namenjene ovakve patike?

Tipovi trkača za koje su dizajnirane ove patike su trkači koji žele potpuno ublažavanje udaraca, stabilnost i odličan oslonac. Deklarisano je da je patika za sve one koji nemaju biomehaničkih problema. Pored početnika, koji će sigurno biti zadovoljni ovim modelom, Rider 12 preporučuje se iskusnim i naprednim trkačima, kako za trening, tako i za trke. Prema vrsti stopala i gaženju patika spada u neutralne. Omogućava stopalu trkača da se kreće bez ograničenja. Đon je standardne visine, pa je Mizuno ovom patikom napravio idealan spoj amortizacije i stabilnosti. Podloge na kojima je moguće koristiti ovakvu obuću su asfalt, beton, tartan, trava, piljevina…

Đon ovog modela je perfektno oblikovan, ukomponovao je sve tehnologije u jedno. Sve ugrađeni procesi u ovu patiku utiču i na njenu cenu, jer Mizuno ne pravi kompromise za kvalitet. Kvalitet jednostavno mora da košta.

Masa patike je mala – svega 320 g i to je odličan balans imajući u vidu sve što je primenjeno u izradi patika. Sa ovom masom možete trčati i ozbiljnije treninge bez napora, ali i maraton. Patika je, prema tome, univerzalna. Raspored mase je dobar, prednji deo nije težak, iako obiluje tehnološkim rešenjima. Rekreativci koji žele vrhunski ugođaj i stabilnost će sve to dobiti u maloj masi.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Nove patike za trčanje

Ostavite komentar