Prosize kapsule

Ako je plaćeno – posao je!

Da li ste ispucali sve veze koje ste imali da bi našli posao? Izgubili sve ideje gde konkurisati? Napisali bar 20 CV-a u kojima su vaše radne sposobnosti dovedene na nivo nadzemaljskog? I dalje ništa..? Evo par korisnih predloga za XY% nezaposlenih u Srbiji – gde i kako kad ne ide nikako..

Prema izvorima Nacionalne službe za zapošljavanje, u Srbiji ćete imati šanse za zaposlenje ako ste- majstor za klanje i šurenje svinja, maser, striptizeta, vračara, palačinkar, profesionalni šetač  rasnih pasa. Dakle, lekari, profesori, ekonomisti nemaju neke šanse, mada se uvek mogu dogovoriti oko nekog vida alternativne zajedničke prakse u kojoj bi lekar sa sertifikatom profesionalne vračare, odobrenim direktno od Njenog Proročanskog Visočanstva Balkana i dijaspore davao onodimenzijalne dijagnoze. Ekonomista bi naravno, sve to uredno proknjižio, prethodno izmasiravši kljijenta uz izvedbu kraće striptiz scene, dok bi profesorov zadatak, pored lekture i korekture računa za pružene usluge, bio da posluži društvo palačinkama. Naravno, pre nego što prošeta kučiće.. Ko je tu zadužen za klanje i šurenje, zaključite sami.miriše- na novac!

Prema istoj službi, među plaćenijim poslovima preko grane nalaze se sledeća, zaista neobična zanimanja – francuski musketar, samuraj s licencom, profesionalni nos za testiranje parfema, sastavljač  foto-robota, isterivač duhova i đavola, medijum koji priziva pokojnu rodbinu, krotitelj lavova..

Ali, ako niste spremni ni na ovu opciju, tj. da se u prisustvu pokojne rodbine, isterujući đavole i duhove oprobate u kroćenju lavova, i sve to u nekoj stranoj zemlji, daleko od rodne grude, onda su sledeći poslovi, definitivno za Vas!

Dizajner brze hrane

Ovo veoma traženo i dobro plaćeno zanimanje u SAD, sastoji se u osmišljavanju novih oblika peciva, mesa i povrća, kao i njihove nove kombinacije. Da li ste znali da je za dizajniranje nekih novih sendviča potrebno i više od godinu dana!?

Sakupljač mrava

Tu je makar sve jasno – skuplja mrave za mravlje farme. Zašto, ne pitajte nas!

Sorter pilića

Sigurno je da mehanizovana industrijska traka, ne može tako dobro razdvojiti koku od petla ko što to čine iskusna ljudska čula..

Pored ova tri, tu su uvek kuler konja (nakon trke, neophodno je da se konj rashladi pre odlaska u štalu), zatim, pisač političkih govora (niste valjda mislili da to mogu političari sami), ali i rvač s krokodilima, što i pored svega verovatno nije vredno plaćanja – osim ako nemate svoj TV šou..

Dakle, nije istina da nema posla – pitanje je samo po cenu čega ste spremni da ga radite..!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar