Prosize kapsule

Pet najčešćih ženskih laži

 

laže, a ne trepće

laže, a ne trepće

Nezadovoljni onim što smo na ovu temu pronašli na nekim stranim veb stranicama, rešili smo da malo istražimo ovu temu međ’ ženskim polom. Otkrile su nam zadovoljavajuću količinu svojih laži, ali kada smo na kraju sabrali „rezultate“ shvatili smo da tu zaista postoje samo tri najčešće iz čega se može zaključiti da ni žene nisu svesne koliko malo lažu – ili da im muškarci možda ne trebaju verovati čak ni kad priznaju da lažu… A iz ugla ženske objektivnosti evo tih najčešćih.

Ne lažem.

Kako znati da li je u pitanju istina ili ne? U svakom slučaju odgovor je „Nemoguća misija“ i teško da ćete ga ikada i saznati. Ali tek da bi Vam malo umirili tog crva sumnje, evo par saveta kako ćete sebi olakšati stvar. Pomenuta laž je obično potpomognuta procesom od tri faze i kulminacijom. Prvo sledi pitanje „Zašto bih te lagala“ ciljajući na vaš razum. Zatim sa blagom nevericom pitanjem „Zar mi TI ne veruješ“ kreće na vaše emocije, da bi se starom, ali nikad prevaziđenom „napad je najbolja odbrana“, počelo sa žestokom ofanzivom na sve što vam je ona, vaša veza i sve u vezi toga ikada značilo. Kulminacija nastupa kada se vi srozate na kolena i molite za milost. Ako ste prošli kroz pomenuti proces, budite sigurni – laže.

Nisam ljuta.

Ovde ne treba ni da se pitate. Odgovor je jasan – ljuta je. Cilj ove naizgled bezazlene laži, kao i svake druge je probuditi krivicu koja će vremenom sve više rasti proporcionalno porastu broja njenih „bezazlenih“ uzdaha i „kao slučajnih“ negodovanja, sve dok se kao u prethodnom slučaju ne nađete u molećivoj pozi koja uključuje klečanje. Lek za ovu situaciju, nažalost, ne postoji. U stvari, možda ga i ima, ali bi vas njegova cena mogla stajati i više nego što očekujete. Zato je savet – ne borite se protiv nje, jer je ta bitka unapred izgubljena, već kad primetite pomenute simptome, pokušajte razgovorom i slušanjem da rešite problem. Znamo, čudni su ženini putevi, ali pokušajte.

tek ćeš da moliš!

tek ćeš da moliš!

Ne smeta mi što ideš sa društvom u grad.

Naravno da joj smeta. U stvari, osim ako zaista niste našli savršenu ženu. Jedan od razloga je njihova opsesija kontrolom što im je valjda u krvi. Ako pristane na varijantu Vašeg „muškog“ izlaska makar će se potruditi da Vam njeno „žensko prisustvo“ uvek bude u mislima. Ako am veče nije priselo i pre nego što je počelo dok Vas je sa setom u očima i tugom u glasu sa vrata pratila „bodreći“ – samo ti idi, i lepo se provedi… ja ću gledati neki film… ranije ću leći.. onda će vam tek prisesti. Vratićete se ranije sa prividom da je pobeda vaša, a u stvari ona je pobednik. Vi ste kod kuće, a konci ponovo u njenim rukama.

Idem sa Anom na piće…

Ovde sad već zalazimo u polje ozbiljnijih problema u vezi, ali brojni primeri su dokazali da povremena kontrola partnera nije na odmet. Kako znati da li je u pitanju Ana ili „Ana“?Lako. Ako pripreme za piće traju duže od pola sata, već je jasno da je Ana sa nekim drugim na piću, ali da bi ste bili apsolutno sigurni dajte joj još pola sata. Još jedan od dokaza koji će vam donekle pomoći da odgonetnete „misteriju Ane“ potražite po povratku sa pića. Ako je vaša Draga neobično razdragana i željna vašeg dodira, to je samo jedan od načina kojima ubeđuje i svoju i vašu svest i savest da je sve u redu. Nekad prođe, nekad ne, ali pravi savet ovde je preispitivanje vaše veze i odnosa i koliko je ko zadovoljan onim što imate.

Baš mi se dopada tvoja mama.

Jedna od iskonskih ženskih laži, koje se za divno čudo nijedna od ispitanica naše ankete nije setila. O tome da je u pitanju laž dovoljno je pozvati se na logiku. Po logici Vaša devojka je otimačica, a Vaša majka onaj neprikosnoveni sudija koji se (koliko god to muškarci osporavali) izjašnjava ZA i PROTV otimačice. I zato, sa te tačke bilo bi i više nego naivno poverovati u ovu, sasvim jasno – laž. Da ne ostanemo dužni majkama (jer i one su žene) i one imaju svoju za Vašu devojku – baš je fina. Pa, zar nikad niste gledali „Svi vole Rejmonda“…

Kao zaključak reći ćemo sledeće – žene lažu da bi se vi osećali krivim, da bi vas držale pod kontrolom, manipulisale itd. Ali često i samo da bi bile saslušane. Zato, ako vam nije suviše teško učinite im toliko, ali sa merom. U svakom slučaju budite oprezni, jer kako kažu „muškarac ne prašta, ali zaboravlja.. dok žena prašta – ali ne zaboravlja!“

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Pet najčešćih ženskih laži

  1. Pingback: Zašto ONA NIJE LJUTA? | Muški magazin - M@N!