Prosize kapsule

Ljubomora – otrov stvarnosti

Grozničava bojaznost, paronoično samomučenje (Gde je? Sa kim je?,Da li nešto skriva? Da li govori istinu? Zašto se provokativno oblači? svaki njen razgovor je koketiranje…) i stalna nesigurnost u svakome od nas budi želju za rasplitanjem klupka pomešanih osećanja. Zar upravo zbog nekih od navedenih osobina niste izabrali svoju partnerku? Ne, ne.. Sada bi ona treblo da se promeni.Da prilagodi svoje ponašanje novonastalim okolnostima. Svima treba da demonstrira da je Vaša, svakim svojim gestom da dokazuje odanost i vernost i da potvrdi istošnjačku krilaticu ,,žene se oblače u kući za muževe, a napolje idu pokrivene’’.

Iskreno, ma koliko da je zaljubljena, nema šanse da je ovakvi stavovi ne odbiju i da ne odleti čak na Mars (iako nezvaničnu mušku planetu). Pri tom, zar ne mislite da je fer da ona od vas zahteva isto. Pa bi tako svaka devojka koja vas pogleda bila sumnjiva, svako Vaše druženje sa prijateljima bilo avantura, svako Vaše pivo znak teškog alkoholizma a svako tuširanje insinuacija nevernosti (nekada su supuge potapale muževe u kadu kako bi na osnovu plutanja testisa ustanovile da li je suprug veran). Grozno, zar ne?

smiri se, smiri se..

DEFINICIJA

Po enciklopedijskoj definiciji:

,,Ljubomora je izrazito neprijatan afekt koji se zasniva na posesivnoj ljubavi, odnosno na zamišljenoj ili realnoj pretnji da će voljena osoba ili objekt biti napušteni ili izgubljeni. Tipovi ljubomore kod odraslih su veoma različiti i uvek se individualno tumače faktorima koji su partnerima, ali i osobi koja je ljubomorna, često nerazumljivi.’’

Jasno je da je ljubomora duhovni poremećaj koga treba kontrolisati ili lečiti, ali kako?!!!

PROVERA – malo manira agenta 007 nisu na odmet

Budimo razumni, najlogičnije je da proverimo prvo nju (proverite sms poruke, telefonske listinge, druženja preko elektonskih mreža), zatim da utvrdimo šta želimo od sebe i da li smo u stanju da pobedimo povampirena osećanja.

DEFINISANJE PROBLEMA – tretman dresiranja i DAVANJE PRIMERA

Ukoliko nam je jasno šta nam smeta kod naše izabranice, potrebno je strpljivim postupnim delovanjem prevaspitati je. Uverite je da nema razloga da bude ljubomorna, obrazložite joj svoju ljubav, dajte joj svoj raspored (kažite šta radite i gde idete, u kojim slučajevima joj se nećete javiti…), umirite je i svojim primerom pokažite kako bi bilo lepo da se i ona ponaša.

POTISKIVANJE – tempirana bomba finoće

Nemojte potiskivati ni osećanja ni razmišljanja jer ćete u jednom trenutku eksplodirati, a možda je to bespotrebno. Razgovor, analiza, razmenjivanje mišljenja i dobra volja da se reše problemi ponekad  dovodi i do bajnih rešenja!

OKONČANJE HORORA

Ukoliko aktivnosti promene sebe i prevaspitavanje nje ne pomognu, bolje se rastavite nego da gradite vezu na vetropirastoj strasti..da, boleće..da, ima nade da ne zamrzite ceo ženski rod..

samo te gledam

IDEAL – poverenje, razumevanje

Idelno bi bilo napraviti takav odnos da oboje možte da koristite telefone partnera, što je jasna demonstracija hrabrosti i poverenja.

SPECIFIČNI SLUČAJ – evolucijska igrarija bika i tigra

Ukoliko ste zavisni od adrenalinskog naboja, koji Vas podstiče, zadovoljava, uzbuđuje, inspiriše, za Vas je devojka koja Vas čini ljubomornim rešenje zvedanih sazvežđa!

UPOZORENJE – Ne generalizujte! Ne budite slepi: neće vam svaka devojka priređivati ista iznenađenja!

Zanemarujući dobar deo posla koji ste sami uradili, obuzdavali godinama sebe u naletima i izlivima ljubomore, a računajući na to da želite dugo i radosno da obitavate na Zemlji u zagrljaju zanosne lepotice, poželeli smo da Vam damo kraljevski savet tek na kraju ovog teksta:

Budite sebi dobri, zgodni, moćni i zabavni! Tako nikada nećete biti ljubomorni i lako ćete prozreti svakog ako želi da Vas zarazi ovim ubojitim otrovom.

Slični tekstovi

Ostavite komentar