Prosize kapsule

Bezazleni flert, ili… ?

Potpuno je normalno da ti se nebrojeno puta dešavalo da duže vremena provodiš sa određenom ženskom osobom, bilo da učite zajedno, bilo da radite zajedno ili jednostavno u druženju, i da u jednom momentu uopšte nisi siguran u kom pravcu su počele da se odvijaju stvari. Kada se zbližavaš sa devojkom na potpuno neopterećen način i kada u pitanju nije prilaženje i otvoreno nabacivanje, onda postoji velika verovatnoća da će taj odnos vremenom prerasti u nešto više ukoliko ste oboje zainteresovani. Prosto, način komunikacije i zezanja često postane flert i onda treba znati prepoznati da li je bezazlen ili ima tendenciju prelaska na viši nivo. Naravno, najgora moguća varijanta je da pogrešno protumačiš i najblaže rečeno, ispališ se. Dobro, ni to nije kraj sveta i brzo prođe (pa posle bude smešno), ali nije loše da imaš na umu neke stvarčice koje bi mogle da ti pomognu da pravovremeno reaguješ, na ovaj ili onaj način.

Kokete

I ako nisi jedan od tih, moraš da znaš da postoje ljudi (a još češće devojke) kojima je flert samo način na koji svakodnevno komuniciraju i to vrlo vešto rade jer oni jednostavno ne uključuju emocije. Međutim, ako te često gleda „produženim“ pogledom i ako te često dodiruje na poseban način (koji sam možeš da skapiraš) onda je sasvim sigurno da se nešto krije iza toga. Nemoj da brzaš i odmah da praviš planove za narednih par meseci, letovanja i zimovanja. Stani! To verovatno samo znači da si joj interesantan i privlačan i to neka ti bude jedini znak koji treba da razaznaš a tek kada se to utvrdi, onda se priča nastavlja.

Očijukanje

Ali da, svakako su pogledi i dodiri nešto što razotkriva da li je flert samo način na koji ona komunikacija ili želi nešto više. Seti se samo „Runaway bride“ sa Džulijom Roberts i Ričardom Girom i čuvenog „eye contact“-a koji je bio presudan (za njen još jedan beg). Sve one priče da su oči ogledalo duše, da jedan pogled vredi više od hiljadu reči i još dosta sličnih kad malo bolje pogledaš i su za džaba. Ako ništa, sigurno znaš da prepoznaš stidljive poglede na dole, oči koje se osmehuju i to ti je sasvim dovoljno da proceniš da imaš prolaz da napraviš prvi korak.

jao.. da li sad flertuje?!

Proceni!

Ali, ali, ali… Još jednom – ne zanosi se uvek! Flert može biti samo zabava za oboje i tada je to traje kratko. Međutim, ukoliko flert između nje i tebe ne bledi, i čak dobija na intenzitetu to je opet znak da imaš zeleno svetlo kod nje. To ćeš naravno moći lako da roceniš i prema načinu na koji ti postavlja pitanja kao i prema tematici koja se tiče tih pitanja. Ako te pita da li više voliš da piješ pivo ili vino tu se verovatno ništa ne krije iza ali ako te pita da je odvedeš na čašu vina na kraja dana onda…

Zapravo vrlo je komplikovano objašnjavati i tumačiti tuđe signale koji se nekad ispostave i kao „nesignali“ ali ono što je bitno da se makar i tako rastumače. Bitno je da se na vreme stvari procene i skapiraju kako bi se što pre rešila situacija, prešla na viši nivo ili kako bi se ispala što pre zaboravila.

Slični tekstovi

1 komentar on “Bezazleni flert, ili… ?

  1. Pingback: Online muvanje | Muški magazin - M@N!